Κόντρα έχει δημιουργηθεί ανάμεσα στην κυβέρνηση και τον ΣΥΡΙΖΑ με αφορμή τα όσα είπε ο Αλέξης Τσίπρας στη συνέντευξη που παραχώρησε στον Aντ1 για τις συλλήψεις στην Πολυτεχνειούπολη του Ζωγράφου και για την Πανεπιστημιακή αστυνομία.

Ads

Αρχικά, ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Τάκης Θεοδωρικάκος σχολίασε τη συνέντευξη του Αλέξη Τσίπρα λέγοντας, μεταξύ άλλων, ότι «επί των ημερών του (Αλέξη Τσίπρα), η εγκληματικότητα και η παραβατικότητα στη φοιτητική εστία του Ζωγράφου αποτελούσαν ζοφερή πραγματικότητα» και πρόσθεσε ότι πρέπει «ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης να επικροτεί τις παρεμβάσεις της ΕΛ.ΑΣ. για ασφαλή πανεπιστήμια» αναφερόμενος στην Πανεπιστημιακή Αστυνομία.

Αναλυτικά η δήλωσή του

«Δυστυχώς για τον κύριο Τσίπρα, επί των ημερών του, η εγκληματικότητα και η παραβατικότητα στη φοιτητική εστία του Ζωγράφου αποτελούσαν ζοφερή πραγματικότητα.

Ads

Τώρα, εκ των υστέρων, αναγνωρίζει την ανάγκη για ασφάλεια στα πανεπιστήμια και για παρεμβάσεις της αστυνομίας στους πανεπιστημιακούς χώρους για την αντιμετώπιση της εγκληματικότητας, όπου υπάρχει. Αποκηρύσσοντας, έτσι, το

βαρύ ιδεοληπτικό του παρελθόν.Τον καλούμε να συνδράμει τις προσπάθειες της κυβέρνησης και της Ελληνικής Αστυνομίας για ασφαλή πανεπιστήμια, επ’ ωφελεία των παιδιών μας, των φοιτητών, των καθηγητών, με την αξιοποίηση και του νέου θεσμού των Ομάδων Προστασίας των Πανεπιστημιακών Ιδρυμάτων, ιδιαίτερα στους ανοιχτούς και αφύλακτους χώρους των συγκεκριμένων πανεπιστημίων».

Νίκος Φίλης: «Αντί να απολογηθεί για την τριετή αδράνεια της κυβέρνησης ΝΔ,  ζητά τα ρέστα από τον ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ και τον Αλέξη Τσίπρα»

Στις δηλώσεις του Τάκη Θεοδωρικάκου απάντησε ο τομεάρχης Παιδείας του ΣΥΡΙΖΑ, Νίκος Φίλης λέγοντας, μεταξύ άλλων, πως ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη προσπαθεί «να ζητήσει τα ρέστα από τον ΣΥΡΙΖΑ και τον Αλέξη Τσίπρα».

Αναλυτικά, η δήλωσή του:

«Ο κ. Θεοδωρικάκος, πιστός στη συνήθειά του να μη λειτουργεί ως υπουργός αλλά ως επικοινωνιολόγος και προπαγανδιστής, επέλεξε να υποτιμήσει τη νοημοσύνη μας για μια ακόμη μια φορά. Αντί να απολογηθεί για την τριετή αδράνεια του ιδίου και της κυβέρνησης ΝΔ, όπως και για την προστασία που παρείχαν σε εγκληματίες στην Παλιά Φοιτητική Εστία του ΕΜΠ -όπως ο ίδιος ομολόγησε στην ΕΡΤ1, ζητά τα ρέστα από τον ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ και τον Αλέξη Τσίπρα.

Ο υπουργός ΠΡΟ.ΠΟ. καλά θα κάνει να ζητήσει από τις υπηρεσίες του υπουργείου του να τον ενημερώσουν για τις στοχευμένες και επιτυχημένες επεμβάσεις της Αστυνομίας σε πανεπιστημιακούς χώρους την περίοδο της διακυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ. Όχι για να ξυλοκοπήσουν φοιτητές όπως εμμονικά διατάζει ο ίδιος, αλλά για να συλληφθούν έμποροι και διακινητές ναρκωτικών ή ενεχόμενοι σε άλλες πράξεις βίας.

Ωστόσο, επί ΣΥΡΙΖΑ, οι επιχειρήσεις της Αστυνομίας δε γίνονταν προς τέρψη των media και της ακροδεξιάς, με τον υπουργό σε ρόλο τηλεμαϊντανού. Ούτε διεξάγονταν με «γιουρούσια» και πυροβολισμούς 30 μέτρα μακριά από τους φοιτητές που ετοιμάζονται να δώσουν εξετάσεις».