Ανακριβές χαρακτήρισε ο ΣΥΡΙΖΑ σημερινό δημοσίευμα της εφημερίδας «Καθημερινή», το οποίο αναφέρει ότι το γερμανικό κόμμα της Αριστεράς «Die Linke» δεν υιοθετεί τη θέση του Κόμματος της Ευρωπαϊκής Αριστεράς για διαγραφή του ελληνικού χρέους, κατά τα πρότυπα της λύσης που είχε υιοθετηθεί το 1953 για το γερμανικό χρέος. Ακολούθως, ξέσπασε κόντρα με τον κυβερνητικό εκπρόσωπο της ΝΔ, Σίμο Κεδίκογλου.

Ads

«Μια απλή ανάγνωση των επίσημων θέσεων του Die Linke και των αποφάσεων του ΚΕΑ θα αρκούσε για να αποφευχθεί το εν λόγω δημοσιογραφικό ολίσθημα, όμως επιλέχθηκε η αναπαραγωγή μη δημοσιογραφικών πηγών για τη συγγραφή του συγκεκριμένου ρεπορτάζ», αναφέρεται σε ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ σχετικά με το επίμαχο δημοσίευμα της Καθημερινής.

«Δεν περιμέναμε βέβαια ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, ο οποίος δεν φημίζεται για την έγκυρη ενημέρωσή του, να μην υιοθετήσει ένα ανακριβές δημοσίευμα. Το αντίθετο θα αποτελούσε έκπληξη για τους εγχώριους οπαδούς της κ. Μέρκελ», προστίθεται.

Από την πλευρά του ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Σίμος Κεδίκογλου εξαπέλυσε επίθεση εναντίον του ΣΥΡΙΖΑ, καλώντας τον «να σταματήσει επιτέλους τα μικρόψυχα ψεύδη περί “ψίχουλων πλεονάσματος”, που υποστηρίζουν μόνον όσοι θέλουν την αποτυχία της Ελλάδας».

Ads

«Όσο για τις “καταγγελίες” και τις “κατηγορίες” του ΣΥΡΙΖΑ σχετικά με τη δημοσιοποίηση της θέσης του Die Linke για το θέμα του χρέους, ας τις απευθύνει στον κοινοβουλευτικό εκπρόσωπό του. Άλλωστε, την αποκάλυψη για τη στάση των Γερμανών ομοϊδεατών του κ. Τσίπρα έκανε η ιστοσελίδα iskra.gr του κ. Λαφαζάνη…», πρόσθεσε ο εκπρόσωπος.

Απαντώντας στις αναφορές του Σίμου Κεδίκογλου, ο εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ, Πάνος Σκουρλέτης σχολίασε: «Τελικά  ο κανόνας επιβεβαιώνεται, ο κ. Κεδίκογλου, πιστός στο τρίπτυχο “κολάζ, μοντάζ και ψέματα”,  συνεχίζει να ψεύδεται σε σχέση με την υποτιθέμενη θέση του Die Linke  για το ελληνικό χρέος. Δεν μπορεί όμως, όσο και να το θέλει, να πει ψέματα   για τη θέση της κ. Μέρκελ για το ελληνικό χρέος. Αυτήν την ξέρει καλά ο ελληνικός λαός και τη βιώνει καθημερινά στο πετσί του».