Άγρια κόντρα ξέσπασε μεταξύ του βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Γιώργου Τσίπρα και της ΝΔ μετά την επεισοδιακή αντιπαράθεση που είχε ο βουλευτής με τον υπουργό Ανάπτυξης, Άδωνι Γεωργιάδη σε τηλεοπτικό πάνελ στην ΕΡΤ, με αφορμή δημοσίευμα των Financial Times για την ελληνική οικονομία.

Ads

Υπενθυμίζεται ότι ο βουλευτής αμφισβήτησε ανοιχτά άρθρο των Financial Times που έκανε λόγο για επίτευξη θάματος στην ελληνική οικονομία λόγω χειρισμών της κυβέρνησης. Υποστήριξε πως ο συντάκτης του άρθρου «ή ναρκωτικά πήρε ή πληρώθηκε! Ένα από τα δύο», προκαλώντας την έντονη αντίδραση του Άδ. Γεωργιάδη.

Με ανάρτησή του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, ο Γιώργος Τσίπρας δήλωσε: «Αντιλαμβάνομαι την αμηχανία της ΝΔ που εδώ και δύο εβδομάδες ήταν απρόθυμη να προβάλλει ένα άρθρο που μιλά για την Ελλάδα ως ένα από τα επτά οικονομικά θαύματα. Σε άλλη περίπτωση τα φιλικά της Μέσα θα είχαν βουίξει. Γιατί άραγε;

»Για τον απλό λόγο ότι ο εν λόγω αρθρογράφος στην προσπάθειά του να χωρέσει την Ελλάδα στα επτά οικονομικά θαύματα μαζί με Βιετνάμ, Ινδονησία, Ινδία, Πορτογαλία, Σαουδική Αραβία και Ιαπωνία, το κάνει με τόσο άγαρμπο τρόπο, που ούτε η αυτοθαυμαζόμενη ΝΔ δεν μπορεί να υποστηρίξει.

Ads

«Αυτές είναι επτά χώρες που ξεχωρίζουν σε ένα κόσμο που τείνει προς υψηλό πληθωρισμό… Μοιράζονται ήπιο πληθωρισμό», ενώ στην Ελλάδα «ο πληθωρισμός αποκλιμακώνεται γρήγορα».

»Η πραγματικότητα είναι ότι είμαστε έκτοι σε πληθωρισμό στην ΕΕ και είχαμε πανευρωπαϊκό ρεκόρ αύξησης τον Σεπτέμβρη, όταν και δημοσιεύτηκε το άρθρο. Αυτά μεταξύ άλλων.

»Ναι, είτε ο αρθρογράφος είχε παραισθήσεις είτε εκτέλεσε παραγγελία με τόσο άκομψο τρόπο που κι ένας πρωτοετής φοιτητής του Οικονομικού θα τα κατάφερνε καλύτερα. Ή μπέρδεψε την Ελλάδα με κάποια άλλη χώρα.

Αν η ΝΔ έχει κάποια άλλη ερμηνεία, με ενδιαφέρον θα ακούσω την ιδέα. Όσο για το ποιος αντιλαμβάνεται και πώς την ελευθεροτυπία στην Ελλάδα 108, στο σπίτι του κρεμασμένου δεν μιλάνε για σχοινί».

Τι είχε δηλώσει η ΝΔ

Η ΝΔ νωρίτερα με ανακοίνωσή της μετά την «κόντρα» στον τηλεοπτικό αέρα είχε εκδώσει ανακοίνωση, τονίζοντας πως «την ίδια ώρα που ο ΣΥΡΙΖΑ κάνει «σημαία» κάθε αρνητικό δημοσίευμα, ακόμη και fake news για τη χώρα, αποσιωπώντας όλα τα θετικά, χαρακτηρίζει άρθρο μιας από τις εγκυρότερες εφημερίδες στον κόσμο, ως πληρωμένο από την Κυβέρνηση ή/και αποτέλεσμα χρήσης ναρκωτικών!»

»Ο ΣΥΡΙΖΑ αποδεικνύει για άλλη μια φορά πώς αντιλαμβάνεται τη δημοσιογραφία και την ελευθεροτυπία! Οτιδήποτε αρνητικό για τη χώρα είναι «ανεξάρτητη δημοσιογραφία» και γίνεται αντιπολιτευτική σημαία. Οτιδήποτε θετικό καταγγέλλεται ως πληρωμένο και κατευθυνόμενο. Αυτός ήταν και αυτός εξακολουθεί να παραμένει ο ΣΥΡΙΖΑ! Τίποτα δεν έμαθε από την εποχή των βοσκοτοπίων και τίποτα δεν άλλαξε», καταλήγει η ΝΔ.