Κόντρα μεταξύ των δημοσιογράφων Κώστα Βαξεβάνη και Δημήτρη Οικονόμου ξέσπασε στο twitter με αφορμή το κάλεσμα του πρώην υπουργού Παύλου Πολάκη για συμπαράσταση στον Κώστα Βαξεβάνη, ο οποίος βρέθηκε σήμερα στον Άρειο Πάγο σχετικά με τη δίωξη του από τη δικαιοσύνη για τις αποκαλύψεις του για το σκάνδαλο Novartis. 

Ads

Διαβάστε επίσης: Προθεσμία για 18 Φεβρουαρίου έλαβε ο Βαξεβάνης για να καταθέσει: «Η δίωξή μου δεν αφορά εμένα αλλά τη δημοκρατία» (Βίντε0 + Φωτο)

Όλα ξεκίνησαν όταν ο δημοσιογράφος του ΣΚΑΪ, Δημήτρης Οικονόμου σχολίασε αρνητικά στην εκπομπή το κάλεσμα του Παύλου Πολάκη με το σκεπτικό ότι δεν πρέπει να παρεμβαίνουν πολιτικοί σε τέτοιες δικαστικές διαδικασίες. Συγκεκριμένα δήλωσε «Εγώ δεν ξέρω τι έχει κάνει ο Βαξεβάνης, ξέρω ότι τον έχει καλέσει η Δικαιοσύνη. Μπορείς εσύ να πας να πάρεις θέση πριν πει η Δικαιοσύνη; Όταν είσαι πολιτικός και έχεις ορκιστεί στη Βουλή και στο σύνταγμα; Είναι σοβαρά πράγματα αυτά;».

Ads

Από την πλευρά του, ο εκδότης του Documento σε ανάρτησή του στο Twitter του απάντησε λέγοντας: «σύμφωνα με την ΕΣΔΑ κάθε πολίτης έχει δικαίωμα κρίσης της Δικαιοσύνης. Υπάρχει και σχετική καταδίκη της Ελλάδας (υπόθεση Αλιφαντάκη). Πόσο μάλλον όταν η χώρα έχει χαμηλή κατάταξη στην ελευθερία Τύπου. Καλό βέβαια είναι να μην στηρίζουμε παιδεραστές σε δίκες».

Σχετικά με το τελευταίο σχόλιο του Κώστα Βαξεβάνη, υπενθυμίζεται ότι στην υπόθεση του πρώην συμβούλου του Κυριάκου Μητσοτάκη, Νίκου Γεωργιάδη, που είχε καταδικαστεί το 2019 για ασέλγεια κατά ανηλίκου έναντι αμοιβής κατ΄ εξακολούθηση και κατά συρροή, στηρίχτηκε από στελέχη της ΝΔ, υποστηρίζοντας την «αθωώτητά» του και κάνοντας λόγο για «πολιτική δίωξη».

Ένας εκ των πιο θερμών υποστηρικτών του μάλιστα ήταν ο πρώην αναπληρωτής εκπρόσωπος Τύπου της ΝΔ, Κώστας Κυρανάκης, ο οποίος παρευρέθηκε στη δίκη, ενώ η Άννα Μισέλ Ασημακοπούλου κατέθεσε και ως μάρτυρας υπεράσπισης του Νίκου Γεωργιάδη.

Μετά τη συγκεκριμένη αντίδραση του Κώστα Βαξεβάνη, ο δημοσιογράφος του ΣΚΑΪ απάντησε: «Όπως γνωρίζουμε οι εξουσίες είναι ανεξάρτητες μεταξύ τους. Και ιδιαίτερα η δικαστική δεν πρέπει να πιέζεται από πουθενά. Πρέπει να λειτουργεί και να αποφασίζει ανεπηρέαστη. Αυτό ακριβώς είπα».

Εν συνεχεία ο Κ. Βαξεβάνης πήρε ξανά τη σκυτάλη αναφέροντας το σκάνδαλο του ΚΕΕΛΠΝΟ και επιμένοντας στην υπόθεση Ν.Γεωργιάδη: «Παρέμβαση στη Δικαιοσύνη είναι όσα λέει ο Αδωνης για τους φίλους του στο ΚΕΕΛΠΝΟ μέσα στη Βουλή. Ή μήπως όχι; Και οι απειλές ότι θα γδάρει δικαστές και μάρτυρες. Παρέμβαση είναι να στέλνεις βουλευτές σου να στηρίξουν παιδεραστή», αναφερόμενος στην περίπτωση του Νίκου Γεωργιάδη. Και επίσης συμπληρώνει: «Επίσης η Δικαιοσύνη ΔΕΝ είναι ανεξάρτητη. Πρέπει να είναι. Αν έχεις αμφιβολία ρώτα τον περίπτερα σου όχι αυτούς που βγάζεις στην εκπομπή».

Στην κόντρα των δύο δημοσιογράφων έκανε την παρέμβασή του και ο Κύπριος εκδότης της ομογενειακής εφημερίδας Greek News και πρώην δημοσιογράφος της Καθημερινής Αποστόλης Ζουπανιώτης σχολιάζοντας ειρωνικά το tweet του Οικονόμου: «Φίλε Δημήτρη, έχεις ακόμη ώρα να ντυθείς και να πας στη συγκέντρωση συμπαράστασης στο συνάδελφό μας Κώστα Βαξεβανη…».