Σε δύσκολη θέση ήρθε ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων Άδωνης Γεωργιάδης το πρωί της Τετάρτης, καθώς βρέθηκε, σε ζωντανή σύνδεση, ενώπιον δυο δημάρχων της χώρας που πέτυχαν μέσω διαγωνισμών να προμηθευτούν τα PCR σε τιμή 25 και 27 ευρώ, δηλαδή την μισή τιμή (47 ευρώ) που ανακοίνωσε το υπουργείο Ανάπτυξης πρόσφατα.

Ads

Ο Άδωνις Γεωργιάδης, μιλώντας στον ΣΚΑΪ, υποστήριξε ότι το πλαφόν των 47 ευρώ στα pcr test είναι η χαμηλότερη στην Ευρώπη και ότι τα φτηνά μοριακά τεστ είναι σπέκουλα των ΜΜΕ που αντιπολιτεύονται την κυβέρνηση. Στη συζήτηση ήταν παρόντες ο δήμαρχος Νεάπολης – Συκεών που πέτυχε τιμή 27 ευρώ στα pcr test και ο δήμαρχος Χαλανδίου που εξασφάλισε τιμή 25 ευρώ.

Ο υπουργός υποστήριξε ότι τα 47 ευρώ είναι χαμηλή τιμή καθώς συμπεριλαμβάνουν το κόστος αγοράς στη χονδρική, τα λειτουργικά έξοδα και το νόμιμο, θεμιτό κέρδος. Σχετικά με τις μειωμένες κατά τουλάχιστον 50% τιμές που εξασφάλισαν ο Σίμος Δανιηλίδης και ο Σίμος Ρούσσος, υποστήριξε ότι πρόκειται για τιμές χονδρικής.

Ωστόσο, αντιδρώντας οι δήμαρχοι το διέψευσαν αυτό, ενώ όπως του απάντησε ο δήμαρχος Χαλανδρίου, Σίμος Ρούσσος, με τη διαπραγμάτευση που έκαναν ήδη από τον  Νοέμβριο  του 2020 για προμήθεια PCR για τους υπαλλήλους του Δήμου και τις ευπαθείς ομάδες, πέτυχαν τιμή 25 ευρώ και με αυτή την τιμή δεν μπαίνει κανένας μέσα, ούτε, βέβαια η εταιρεία που προμηθεύει τα μοριακά τεστ.

Ads

Από την πλευρά του δήμαρχος Νεάπολης – Συκεών, Σίμος Δανιηλίδης είπε πως με τη νέα διαπραγμάτευση που θα κάνουν προκειμένου να προμηθευτούν μοριακά τεστ για όλους τους δημότες θα εξασφαλίσουν τιμή κάτω των 20 ευρώ. Προσέθεσε μάλιστα ότι εάν η κυβέρνηση αποφάσιζε τη συνταγογράφηση των PCR θα μπορούσε να κάνει κεντρική διαπραγμάτευση και να πετύχει τιμή κάτω των 20 ευρώ για τα μοριακά τεστ.