Για διασπορά ψευδών ειδήσεων κατηγόρησε τον απολυμένο συνδικαλιστή γιατρό του «Άγιος Σάββας», Κώστα Καταραχιά, ο Βασίλης Κοντοζαμάνης.

Ads

Ειδικότερα, απαντώντας σε ερώτηση, ο αν. υπουργός Υγείας δεν ανέφερε τίποτα σχετικά με τα αίτια που οδήγησαν στη μη ανανέωση της σύμβασης του κ. Καταραχιά.

«Ο συνδικαλισμός θεωρείται αυτονόητος σε κάθε δημοκρατικά οργανωμένη κοινωνία διότι προωθεί το κοινό συμφέρον. Άλλο αυτό και άλλο η διατύπωση ψευδών δεδομένων και ψευδών γεγονότων. Διότι αυτό δεν είναι συνδικαλισμός, αυτό είναι διασπορά fake news», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Από τη μεριά του ο τομεάρχης Υγείας του ΣΥΡΙΖΑ ανέβασε τους τόνους, επισημαίνοντας ότι η κυβέρνηση αντί να αναγνωρίζει τη συμβολή των εργαζομένων στο ΕΣΥ, προχωρά «σε εκδικητικές και επιθετικές κινήσεις».

Ads

«Είναι δυνατόν -υποτίθεται- να πασχίζεται να βρείτε γιατρούς και να μας λέτε ότι ο κ. Καταραχιάς περισσεύει;» διερωτήθηκε και υπογράμμισε πως παρατείνεται η θητεία όλων των υγειονομικών με εξαίρεση τον συγκεκριμένο συνδικαλιστή γιατρό.

Τόνισε δε ότι ο διευθυντής του Ακτινοδιαγνωστικού Τομέα του «Άγιος Σάββας» αλλά και η διευθύντρια της πολυδύναμης ΜΕΘ του «Σωτηρία» από κοινού με τον διευθυντή Ακτινοδιαγνωστικού Τομέα του ίδιου νοσοκομείου μιλούν με τα καλύτερα λόγια και ζητούν την ανανέωση της σύμβασης του κ. Καταραχιά.

«Πραγματικά, δεν σας καίγεται καρφάκι για την αξιοπρέπεια των ανθρώπων του ΕΣΥ. Το μόνο που σας νοιάζει είναι να τελειώσει η πανδημία, να περάσει η μπόρα και να ξεμπερδεύετε με τον κρατισμό» διαπίστωσε ο κ. Ξανθός και ρώτησε ευθέως τον αν. υπουργό: «Ποιος επιτέλους κυβερνά αυτό το υπουργείο;».