Οι συνθήκες για τον διαχωρισμό Κράτους – Εκκλησίας είναι ώριμες εκτίμησε ο υπουργός Διακιοσύνης, Σταύρος Κοντονής.
«Πρέπει να τεθεί κατά τη γνώμη μου το θέμα. Νομίζω έχουν ωριμάσει οι συνθήκες για να υπάρξει ο διαχωρισμός στο πλαίσιο της κατανόησης και των αμοιβαίων απόψεων, οι οποίες συγκλίνουν σε αυτό το θέμα. Οι σχέσεις κράτους – Εκκλησίας πρέπει να είναι διακριτές, και το κράτος και η Εκκλησία έχει να επιτελέσει ένα σπουδαίο ρόλο, στα πλαίσια της ελληνικής κοινωνίας, οπότε θεωρώ ότι αυτά τα ζητήματα εκσυγχρονισμού του δημόσιου βίου αλλά και περισσότερης ελευθερίας στην ορθόδοξη ελληνική Εκκλησία είναι κάτι το οποίο όλοι πρέπει να το θέλουμε» δήλωσε ο υπουργός Δικαιοσύνης, μιλώντας στην ΕΡΤ.
Αναφερόμενος στα επεισόδια στα Γιαννιτσά, ο Στ. Κοντονής σχολίασε, πως «το να με αποδοκιμάζουν οχτώ νεοναζί θαυμαστές του Χίτλερ, και καμιά δεκαριά ακροδεξιοί της ΝΔ το θεωρώ τιμή. Δεν αντανακλά στην κοινωνία, έχω υπηρετήσει στα Γιαννιτσά και την Έδεσσα». «Είναι περιθωριακές και καταγέλαστες» συμπλήρωσε, αναφερόμενος στις αποδοκιμασίες.
Για το Μακεδονικό είπε ότι «το ερώτημα είναι αν θέλουμε να διαιωνιστεί σύνθετη ονομασία με το Μακεδονία που θα περιορίζεται μόνο στις διακρατικές σχέσεις Ελλάδας – Σκοπίων, ή μια σύνθετη ονομασία με γεωγραφικό προσδιορισμό – πάγια θέση όλων των κυβερνήσεων των τελευταίων ετών- έναντι πάντων». «Δεν υπάρχει θέμα εθνότητας, η συμφωνία διαλαμβάνει μόνο το θέμα της ιθαγένειας». Ξεκαθάρισε ακόμα ότι οι 180 ψήφοι που ζητά ο Πάνος Καμμένος για την ψήφιση της συμφωνίας δεν είναι συνταγματική επιταγή. «Δεν είναι συνταγματική επιταγή επειδή το λέει ο κ. Καμμένος» ανέφερε χαρακτηριστικά.
«Η μη συμπερίληψη του όρου Μακεδονία είναι πλέον μαξιμαλιστική, το είχε πει και ο Κωνσταντίνος Μητσοτάκης αναφέροντας μάλιστα ότι ο Σαμαράς ‘’τα έκανε μούσκεμα’’» σχολίασε ο υπουργός.
Σε ό,τι αφορά τη συμφωνία για το χρέος στο Eurogroup είπε «ας περιοριστούμε σε αυτά που λένε οι διεθνείς αναλυτές. Δεν γίνεται να έχουμε θετικές αναλύσεις και σχόλια στο εξωτερικό, και ανακοινώσεις και αναλύσεις στο εσωτερικό που κινούνται από την καταστροφή έως την απολυτή καταστροφή».
«Με βάση τη συμφωνία η αξιοπιστία της οικονομίας αυξάνει, μετακυλίεται η πληρωμή οφειλών του δημοσίου, και με τη σημαντική αύξηση αποθεματικών, οπότε δεν χρειάζεται πιστοληπτική γραμμή που σήμαινε τέταρτο μνημόνιο. Αυτό δίνει τη δυνατότητα η κυβέρνηση με αποφασιστικότητα να σχεδιάσει την επόμενη έξοδο στις αγορές και δίνει ένα μήνυμα σταθερότητας στις αγορές» τόνισε.
Στην Ελλάδα τα ΜΜΕ που στηρίζουν τις νεοφιλελεύθερες πολιτικές, χρημαδοτούνται από το ... κράτος. Tο tvxs.gr στηρίζεται στους αναγνώστες του και αποτελεί μια από τις ελάχιστες ανεξάρτητες φωνές στη χώρα. Mε μια συνδρομή, από 2.9 €/μήνα,ενισχύετε την αυτονομία του tvxs.gr και των δημοσιογραφικών του ερευνών. Συγχρόνως αποκτάτε πρόσβαση στα ντοκιμαντέρ και το περιεχόμενο του 24ores.gr.
Δες τα πακέτα συνδρομών >