Για «αντισυνταγματική πρακτική» και προσπάθεια συγκάλυψης του σκανδάλου των υποκλοπών κάνει λόγο ο καθηγητής Δημοσίου Δικαίου και Κοινωνικής Διοίκησης Ξενοφών Κοντιάδης, αναφερόμενος στην αντικατάσταση των μελών της ΑΔΑΕ κι ενώ σήμερα, έχει προγραμματιστεί η σύγκληση της ολομέλειας της Αρχής Διασφάλισης του Απορρήτου των Επικοινωνιών, με αντικείμενο της συνεδρίασης να είναι η επιβολή προστίμου (100.000 ευρώ, σύμφωνα με πληροφορίες) στην ΕΥΠ, λόγω της απροθυμίας της να συνεργαστεί για τη διαλεύκανση της υπόθεσης των παράνομων παρακολουθήσεων.

Ads

Η αντικατάσταση των μελών της ΑΔΑΕ χρειαζόταν τα 3/5 της Διάσκεψης των Προέδρων της Βουλής, δηλαδή η ΝΔ αναζητούσε δύο μέλη, κι έτσι τη λύση έδωσε η…Ελληνική Λύση.

Διαβάστε επίσης: ΑΔΑΕ – ΕΣΡ / Το ταγκό Μητσοτάκη – Βελόπουλου

Ο κ. Κοντιάδης αναφέρει μάλιστα πως «το ίδιο απόγευμα έσπευσε να υπογράψει τον διορισμό του αντιπροέδρου και των νέων μελών ο Υπουργός Δικαιοσύνης, που νύχτα πια δημοσιεύεται στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως. Ποτέ στο παρελθόν δεν έχει ξαναγίνει κάτι τέτοιο. Πάντα η υπογραφή του Υπουργού Δικαιοσύνης και η έκδοση του ΦΕΚ ολοκληρώνονταν 10-15 μέρες μετά την Διάσκεψη των Προέδρων».

Ads

Αναλυτικά η ανάρτηση

Συμβαίνουν πράγματα πρωτοφανή. Χτες το απόγευμα ορίστηκαν στη Βουλή ο νέος αντιπρόεδρος και νέα μέλη της ΑΔΑΕ, με την αντισυνταγματική πρακτική που σχολίασα εδώ και σε δύο τηλεοπτικά κανάλια χτες το βράδυ. Το ίδιο απόγευμα έσπευσε να υπογράψει τον διορισμό του αντιπροέδρου και των νέων μελών ο Υπουργός Δικαιοσύνης, που νύχτα πια δημοσιεύεται στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως. Ποτέ στο παρελθόν δεν έχει ξαναγίνει κάτι τέτοιο. Πάντα η υπογραφή του Υπουργού Δικαιοσύνης και η έκδοση του ΦΕΚ ολοκληρώνονταν 10-15 μέρες μετά την Διάσκεψη των Προέδρων.

Μία κυβέρνηση στρατευμένη στην υπόθεση προστασίας της ΕΥΠ από τον έλεγχο και την προγραμματισμένη για σήμερα επιβολή προστίμου από την ΑΔΑΕ…Αποφασισμένη να συγκαλύψει το σκάνδαλο των υποκλοπών και να εκδιώξει ή να “αφοπλίσει” τον πρόεδρό της ανεξάρτητης αρχής Χρήστο Ράμμο, που δεν δίστασε επί ενάμιση χρόνο να ασκήσει το καθήκον του για να αποκαλυφθεί το σκάνδαλο. Πλέον δεν τηρούνται ούτε τα προσχήματα. Ζούμε κρίσιμες μέρες. Οι αντιστάσεις απέναντι στην αυθαιρεσία λιγοστεύουν.

Ανάρτηση για το θέμα έκανε και ο δημοσιογράφος Θανάσης Κουκάκης, εκ των θυμάτων παρακολούθησης τόσο από την ΕΥΠ όσο και από το Predator, σημειώνοντας πως «Λίγο μετά τα μεσάνυχτα δημοσιεύτηκε το ΦΕΚ για το διορισμό των νέων μελών της ΑΔΑΕ. Η εσπευσμένη αυτή κίνηση έγινε προκειμένου να μην επιτραπεί σήμερα στο Διοικητικό Συμβούλιο της Αρχής να συνεδριάσει για να επιβάλλει το πρόστιμο των 100.000 ευρώ στην ΕΥΠ».