Μάχη με τις φλόγες δίνουν οι πυροσβέστες για να ελέγξουν τη μεγάλη πυρκαγιά στα Δερβενοχώρια, η οποία συνεχίζεται ανεξέλεγκτη από το βράδυ του Σαββάτου, καταστρέφοντας ένα παρθένο πευκοδάσος. Αργά το απόγευμα της Δευτέρας το πύρινο μέτωπο αναζωπυρώθηκε, κατευθυνόμενη προς οικισμούς αλλά και κοντά σε εγκαταστάσεις της ΠΥΡΚΑΛ, όπου φυλάσσονται πυρομαχικά.

Ads

Σύμφωνα με την πυροσβεστική, μετά τις 20:00 η φορά του ανέμου άλλαξε με αποτέλεσμα να κατευθύνει την πορεία του δυτικού μετώπου της φωτιάς προς την Μαγούλα. Οι ισχυροί νότιοι άνεμοι που πνέουν έφτασαν τη φωτιά σε δασική έκταση που δεν έχει καεί, μέσα σε μία χαράδρα, σε κοντινή απόσταση από τα χωριά Πράσινο και Λεύκα. Μέχρι στιγμής οι οικισμοί δεν απειλούνται αλλά οι αρχές έχουν τεθεί σε  επιφυλακή. Εγκαταστάσεις της ΠΥΡΚΑΛ βρίκονται επίσης κοντά στο σημείο.

Το δεύτερο μέτωπο βρίσκεται κοντά στο χωριό Στεφάνι, χωρίς να εκφράζονται φόβοι ότι θα το πλησιάσει απειλητικά.

Στο έργο της κατάσβεσης παίρνουν μέρος 140 πυροσβέστες με 65 οχήματα, 113 άτομα πεζοπόρο τμήμα και 30 στρατιώτες, 16 οχήματα των δήμων και απο αέρος πέντε πυροσβεστικά αεροπλάνα και τέσσερα ελικόπτερα.

Ads

Η μορφολογία του εδάφους κάνει ωστόσο αδύνατη την επέμβαση των επίγειων δυνάμεων στο σημείο όπου μαίνετα ιαυτή τη στιγμή η πυρκαγιά και το βάρος έχει πέσει στα εναέρια μέσα που έχουν ενισχυθεί και με στρατιωτικά ελικόπτερα τύπου σινούκ.

Σύμφωνα με το δελτίο καιρού, από τις 22:00 και μετά θα επικρατήσει άπνοια στην περιοχή, γεγονός που θα διευκολύνει καταλυτικά το έργο της κατάσβεσης.