Την αντίδραση της Ζωής Κωνσταντοπούλου προκάλεσε ερώτηση δημοσιογράφου του Σκάι, ο οποίος την ώρα που παρουσιαζόταν η προκαταρκτική έκθεση της Επιτροπής για το ελληνικό χρέος επέλεξε να ρωτήσει αν η Πρόεδρος της Βουλής συμφωνεί με τη διαπραγματευτική τακτική της κυβέρνησης και με το γεγονός πως ζητάει αναδιάρθρωση του χρέους και όχι διαγραφή.

Ads

Σημειώνεται πως σύμφωνα με το πόρισμα της Επιτροπής ποσό περίπου 242 δισ. ευρώ από το ελληνικό χρέος θεωρείται παράνομο και απεχθές και δεν πρέπει να πληρωθεί. Απαντώντας στον δημοσιογράφο του Σκάι, η Ζωή Κωνσταντοπούλου του είπε πως «όταν κατατίθενται τέτοια πορίσματα όπως της Επιτροπής Αλήθειας Δημοσίου Χρέους είναι απογοητευτικό να γίνονται τέτοιες ερωτήσεις» και πως «η Ελλάδα βρίσκεται σε διαπραγμάτευση σε πλαίσιο και σε καθεστώς που δημιούργησαν άλλοι. Αυτοί, οι άλλοι, οφείλουν να απαντήσουν στα ευρήματα της Επιτροπής μας».

«Είπατε πως είστε από τον ΣΚΑΪ, έτσι δεν είναι; Παρακολουθούμε με φρίκη και το λέω ευθέως – δεν σας αποδίδω προσωπικά κάτι – όμως είναι απογοητευτικό να προσπαθούν να δημιουργήσουν ρήγμα ανάμεσα σε Βουλή και κυβέρνηση», τόνισε κάνοντας λόγο για στοχευμένη ερώτηση και για ανιστόρητους και απληροφόρητους παρουσιαστές στον Σκάι. «Οι κερδισμένες τράπεζες από τη διαδικασία του μνημονίου, πληρώνουν διαφημίσεις στα ΜΜΕ, την  ώρα που τα ΜΜΕ για την διαφημιστική δαπάνη δεν έχουν αποδώσει τον οφειλόμενο φόρο», υπογράμμισε η κ. Κωνσταντοπούλου.