Έντονη ενόχληση φαίνεται πως έχει προκαλέσει στην Προεδρία της Δημοκρατίας η τοποθέτηση της προέδρου της Βουλής Ζωής Κωνσταντοπούλου, η οποία φέρεται να θεωρεί άκυρη την επίδοση της διερευνητικής εντολής στον πρόεδρο της ΝΔ Βαγγέλη Μεϊμαράκη.

Ads

Η κ. Κωνσταντοπούλου είχε νωρίτερα σήμερα τηλεφωνική επικοινωνία με τον Προκόπη Παυλόπουλο, με τις πληροφορίες να αναφέρουν πως το κλίμα στη συνομιλία τους ήταν ιδιαίτερα έντονο.

Κατά πληροφορίες, η πρόεδρος της Βουλής διαμαρτυρήθηκε έντονα προς τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, υποστηρίζοντας ότι δεν είχε ενημερωθεί θεσμικά για τις εξελίξεις από τον κ. Παυλόπουλο και επικαλέστηκε το άρθρο 37 του Συντάγματος, αναφέροντας πως για τον λόγο αυτό η διαδικασία των διερευνητικών εντολών δεν μπορεί να ξεκινήσει.

Την ίδια στιγμή κύκλοι της Προεδρίας της Δημοκρατίας σημείωναν με νόημα ότι «ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας τηρεί και εφαρμόζει στο ακέραιο τις διατάξεις του Συντάγματος. Και δεν σχολιάζει προσωπικές και καινοφανείς απόψεις ως προς την ερμηνεία των διατάξεων του Συντάγματος, έστω και αν προέρχονται από πολιτειακούς παράγοντες».

Ads