«Στους μόνους που θα απολογηθώ είναι στην ελληνική δικαιοσύνη όταν και αν με καλέσει, και στους πολίτες που έχουν βάλει έστω και ένα ευρώ» απαντά ο Κωσταντίνος Πολυχρονόπουλος, ιδρυτής της κοινωνικής κουζίνας «Ο Άλλος Ανθρωπος», στις κατηγορίες που του αποδίδονται για σύσταση εγκληματικής οργάνωσης και ξέπλυμα μαύρου χρήματος.

Ads

«Είμαι στον “Άλλο Άνθρωπο”, είμαι εδώ. Όποιος θέλει να με βρει να έρθει εδώ» δήλωσε ο κ. Πολυχρονόπουλος στο Mega, προσθέτοντας ότι «έχω πει πολλές φορές ότι θέλω πραγματικά να ευχαριστήσω τους ανθρώπους που έρχονται εδώ και βοηθούν, και τον κόσμο που πίστευε και πιστεύει σε μένα. Αυτό μου δίνει την ελπίδα ότι ο “Άλλος Άνθρωπος” θα συνεχίσει να υπάρχει και θα υπάρχει».

Ο Νίκος Αλεξανδρής, δικηγόρος του κ. Πολυχρονόπουλου, χαρακτήρισε λυτρωτική την εισαγγελική παρέμβαση, «γιατί θα πάψουμε να κυνηγάμε φαντάσματα, γιατί όποιος θέλει να καταγγείλλει κάτι θα πάει στον φυσικό δικαστή». «Δεν είναι σε καλή ψυχολογική κατάσταση. Και η μητέρα που στα 80 της καλείται να δίνει εξηγήσεις και να απολογείται για εγκληματική οργάνωση» πρόσθεσε ο κ. Αλεξανδρής. Οι δικηγόροι του εξέφρασαν την πεποίθηση ότι θα βγει πάνλευκος, αλλά όχι αλώβητος από όλη αυτή την ιστορία.

Υπενθυμίζεται ότι το πόρισμα της Αρχής Καταπολέμησης της Νομιμοποίησης Εσόδων από Εγκληματικές Δραστηριότητες αναφέρει ότι μέσα σε δύο χρόνια, από τέσσερις τραπεζικούς λογαριασμούς που φέρεται ότι ανήκουν σε συγγενείς του Κωνσταντίνου Πολυχρονόπουλου συγκεντρώθηκαν περισσότερα του ενός εκατ. ευρώ και μεταφέρονταν μεγάλα ποσά προς λογαριασμούς Paypal, που συχνά χρησιμοποιούνται για online στοιχηματισμό.

Ads

Παράλληλα, το πόρισμα διαπιστώνει και διαδοχικές τραπεζικές αναλήψεις. «Το μεγαλύτερο μέρος των χρημάτων αυτών, διοχετεύονται σε ηλεκτρονικό τζόγο. Έσοδα από αυτόν επιστρέφουν στους προσωπικούς τραπεζικούς λογαριασμούς, “ξεπλένονται” και θεωρούνται προσωπική περιουσία των συγγενών του ιδρυτή της κοινωνικής κουζίνας, Κωνσταντίνου Πολυχρονόπουλου», σύμφωνα με το πόρισμα.