Οριστικό φαίνεται πως είναι το “διαζύγιο” του Κωνσταντίνου Μπογδάνου με τη ΝΔ, μετά τη στάση που τήρησε ο ανεξάρτητος βουλευτής κατά τη διάρκεια της συζήτησης της πρότασης μομφής του ΣΥΡΙΖΑ κατά της κυβέρνησης.

Ads

Κάτι τέτοιο δεν αποτυπώθηκε μόνο στο “παρών” που ψήφισε ο ίδιος στην ψηφοφορία, αλλά και στα όσα ανέφερε κατά τη διάρκεια της ομιλίας του από το βήμα της Βουλής, όπου επιχείρησε να εμφανιστεί ως εκπρόσωπος της “αυθεντικής δεξιάς”, την οποία κατά τον ίδιο έχει εγκαταλείψει το κυβερνών κόμμα.

“Αν κάποιος είπε ότι το να αγοράζεις απολύτως αναγκαία όπλα αρκεί για να «τσιμεντώνεις» τα δεξιά κοινά, κακώς έγινε πιστευτός. Μπορείς να αγοράσεις κι έναν στόλο F35. Όσο αφήνεις εκπροσώπους της χώρας να υβρίζουν την Παναγία παραμονή Χριστουγέννων, όσο απαγορεύεις τη λιτάνευση των εικόνων ενώ επιτρέπεις το pride και τις πορείες των μεταναστών, όσο κλείνεις την πρωτοχρονιά την Αθήνα για να παραδοθεί η πόλη στους Πακιστανούς, Όσο οι συνδικαλιστές, οι κομμουνιστές και οι αριστεριστές, αλλά και κάτι αλητήριοι των αλαζονικών ελίτ, έχουν περισσότερα δικαιώματα από τον φορολογούμενο Έλληνα πολίτη που πληρώνει το μάρμαρο, όσο η ΕΡΤ προσλαμβάνει και προβάλλει κάθε ποταμίσιο και κάθε αριστερό και δεν τολμά να παίξει την Ελένη του Γκατζογιάννη, τόσο η αδικία προχωρά” ανέφερε μεταξύ άλλων ο Κωνσταντίνος Μπογδάνος.

Διαβάστε επίσης

Συνεχίζοντας υποστήριξε ότι “η Ελλάδα χρειάζεται κυβέρνηση που θα μεριμνά μόνο για τον λαό, ποτέ για τις ελίτ. Κυβέρνηση που θα οργανώσει εσωτερικά τη χώρα με δικαιοσύνη και πειθαρχία για να διεκδικήσει μέχρι και την τελευταία σπιθαμή ΑΟΖ της πατρίδας μας, για να μη διστάζει να καταρρίψει τουρκικά drones πάνω από τα νησιά της, για να δημιουργήσει πραγματικές συνθήκες παραγωγής πλούτου από τους πολίτες, για να μη χαρίζεται σε κάθε φωνακλάδικη μειονότητα σε βάρος του συνόλου. Και η Νέα Δημοκρατία χρειάζεται έναν ηχηρό κώδωνα κινδύνου. Αν ισχύει η δέσμευση να εξαντληθεί η τετραετία, υπάρχει χρόνος. Εύχομαι, λοιπόν, με τη στάση μου στη συζήτηση και την ψηφοφορία επί της προτάσεως δυσπιστίας να ωφελήσω την Νέα Δημοκρατία ως φωνή αφύπνισης.

Ads

Εύχομαι το μήνυμα να φτάσει δυνατό και καθαρό από έναν άνθρωπο που μεγάλωσε και ανδρώθηκε στη Νέα Δημοκρατία και σήμερα, πιστέψτε με, εκπροσωπεί ως ανεξάρτητος βουλευτής -μεταξύ άλλων- και πολλές χιλιάδες απογοητευμένους νεοδημοκράτες. Αν όχι, καθαρή συνείδηση” κατέληξε.

Οι εκτιμήσεις για τα επόμενα βήματά του

Την ίδια στιγμή, φουντώνουν οι φήμες για τα επόμενα πολιτικά βήματα του Κωνσταντίνου Μπογδάνου. Πληροφορίες αναφέρουν πως δεν έχει αποφασίσει εάν θα συγκροτήσει κίνηση ή αν θα συνεργαστεί με ένα από τα κόμματα της «δεξιάς πέραν της ΝΔ», που διεκδικούν την είσοδό τους στη Βουλή στις επόμενες εκλογές.

Ήδη σύμφωνα με ρεπορτάζ του ieidiseis, βρίσκεται σε συζητήσεις με με το κόμμα των Φαΐλου Κρανιδιώτη και Θάνου Τζήμερου, χωρίς όμως να υπάρξει –τουλάχιστον ακόμα- θετική κατάληξη.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ, η  δεύτερη εξέλιξη (σσ συνεργασία με κάποιο δεξιο κόμμα πέραν της ΝΔ) είναι πιθανότερη εάν οι εκλογές γίνουν εντός του 2022. Ο ίδιος, στην κατ΄ ιδίαν συζητήσεις του, διαμηνύει πως «ούτε βιάζομαι να λάβω αποφάσεις, ούτε εκβιάζω καταστάσεις».

Οι πληροφορίες, επίσης, επιμένουν πως πρόθεση του Κωνσταντίνου Μπογδάνου είναι να θέσει υποψηφιότητα για το Δήμο Αθηναίων στις επόμενες αυτοδιοικητικές εκλογές, που θα διεξαχθούν σε κάθε περίπτωση μετά τις εθνικές, είτε τότε είναι βουλευτής, είτε όχι.

Τέλος, αξίζει να επισημανθεί πως μεταξύ των ζητημάτων που «χρεώνει» στην ηγεσία της κυβέρνησης ο βουλευτής φέρεται να είναι το γεγονός ότι –με εντολή της, όπως φέρεται να πιστεύει- είναι «κομμένος» από τα κανάλια εθνικής εμβέλειας. Ειδικότερα, από τις 8 Οκτωβρίου, όταν είχε τεθεί εκτός ΝΔ, έχει να κληθεί να εμφανιστεί σε κανάλι εθνικής εμβέλειας, παρά το γεγονός πως μέχρι τότε ήταν από τα πλέον προβεβλημένα πολιτικά στελέχη της κυβερνητική παράταξης.