Ο ανεξάρτητος πλέον βουλευτής Κωνσταντίνος Μπογδάνος, σχεδόν πέντε μήνες μετά την διαγραφή του από τη Νέα Δημοκρατία, προχωρά στην ίδρυση της πολιτικής κίνησης «Εθνική Συμφωνία», τα αποκαλυπτήρια της οποίας θα γίνουν απόψε στην Αθήνα.

Ads

Ειδικότερα, η ανακοίνωση της κίνησης θα γίνει στις 6 το απόγευμα στο ξενοδοχείο «Στράτος Βασιλικός», στην οδό Μιχαλακοπούλου. Ο ίδιος έχει απευθύνει προσκλητήριο σε όποιον βρίσκεται εκτός ΝΔ και κινείται στον φιλελεύθερο-συντηρητικό χώρο.

Ο Κωνσταντίνος Μπογδάνος, αφού «κάηκαν» όλες οι γέφυρες επαναπροσέγγισης με το Μαξίμου, προχωρά στη δημιουργία της συγκεκριμένης κίνησης, χρησιμοποιώντας τη ως όχημα για τη συμμετοχή του σε έναν ευρύτερο και «ενωτικό» ακροδεξιό σχηματισμό – εν προκειμένω, τη σύμπραξη με τον Θάνο Τζήμερο και τον Φαήλο Κρανιδιώτη που ήδη έχουν ενώσει τα κόμματά τους «Δημιουργία» και «Νέα Δεξιά» και θα είναι παρόντες στην επίσημη παρουσίαση της «Εθνικής Συμφωνίας».

Οι τρεις τους είχαν διαπραγματευθεί κιόλας για κοινή κάθοδο στις εκλογές, ωστόσο δεν υπήρξε τελικά συμφωνία. Επιπλέον, η κίνηση Μπογδάνου έρχεται την ώρα που όλες οι δημοσκοπήσεις καταγράφουν επιτάχυνση της κυβερνητικής φθοράς με παράλληλη διεύρυνση της δεξαμενής στα δεξιά της ΝΔ, ενώ αναλυτές κάνουν λόγο για τάση που ενισχύεται το τελευταίο εξάμηνο.

Ads

Η ανακοίνωση

«Την Τρίτη 5 Απριλίου 2022, Παγκόσμια Ημέρα Συνείδησης, στις 18:00 στο ξενοδοχείο Stratos Vassilikos, στην οδό Μιχαλακοπούλου 114, ο ανεξάρτητος βουλευτής Α’ Αθήνας Κωνσταντίνος Μπογδάνος, θα ανακοινώσει την πολιτική κίνηση «ΕΘΝΙΚΗ ΣΥΜΦΩΝΙΑ».

Σκοπός της ΕΣΥ είναι λειτουργήσει ως προσκλητήριο προς το σύνολο του φιλελεύθερου πατριωτικού χώρου,, που στην Ελλάδα υπάρχει κοινωνικά και λείπει πολιτικά, ώστε αυτός να βρει ενιαία κομματική έκφραση, με ευρωατλαντικό προσανατολισμό και αστικά χαρακτηριστικά, εν όψει των επόμενων εκλογών».