«Θα ψήφιζα το νομοσχέδιο για τα μη κρατικά πανεπιστήμια» εάν υπήρχαν δικλείδες ασφαλείας για αναβάθμιση των κρατικών δήλωσε ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ, Οδυσσέας Κωνσταντινόπουλος.

Ads

Συγκεκριμένα, μιλώντας στο OPEN, ανέφερε ότι «Ένα κόμμα που θέλει πραγματικά να κυβερνήσει, πρέπει να καλέσει δημόσια τον υπουργό Παιδείας Κυριάκο Πιερρακάκη να αποδεχθεί δικλείδες ασφαλείας που θα δίνει τη δυνατότητα το δημόσιο πανεπιστήμιο να αναβαθμιστεί».

«Τα κόμματα που είναι κυβερνητικά δίνουν δημόσια τις εγγυήσεις και τις διασφαλίσεις, τα οποία κάνουν πράξη αυτά που λέμε», σημείωσε στη συνέχεια.

Τέλος, τόνισε ότι υπό αυτές τις προϋποθέσεις «βεβαίως θα ψήφιζα το νομοσχέδιο για τα μη κρατικά πανεπιστήμια».

Ads

Υπενθυμίζεται ότι την προηγούμενη Πέμπτη ο Νίκος Ανδρουλάκης ξεκαθάρισε ότι το ΠΑΣΟΚ – ΚΙΝΑΛΛ θα καταψηφίσει το νομοσχέδιο που δρομολογεί τη λειτουργία των Ιδιωτικών ΑΕΙ. Ο Νίκος Ανδρουλάκης αναγκάστηκε να επιβάλλει κομματική πειθαρχία μπροστά στην αταλάντευτη αποφασιστικότητα της Νάντιας Γιαννακοπούλου να υπερψηφίσει το ν/σ. Κωνσταντινόπουλος και Γιαννακοπούλου ανήκουν στην «δεξιόστροφη» πτέρυγα του κόμματος – σύμφωνα με τους γνώστες της κομματικής γεωγραφίας – και δεν διακρίνονται για τους υψηλούς τόνους κριτικής τους, έναντι συνολικά της κυβέρνησης.

Διαβάστε: ΠΑΣΟΚ / Άνω – κάτω η Κ.Ο. λόγω των Ιδιωτικών ΑΕΙ – Ο εγκλωβισμός Ανδρουλάκη