Δυνάμεις των ΜΑΤ εισέβαλαν στο Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο και στο κτίριο της Νομικής Σχολής το οποίο τελεί υπό κατάληψη λόγω της επικείμενης ίδρυσης ιδιωτικών πανεπιστημίων, χτυπώντας φοιτητές και κάνοντας 18 προσαγωγές.

Ads

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με το paratiritis-news.gr, τουλάχιστον τρεις κλούβες των ΜΑΤ βρέθηκαν στον χώρο, μπαίνοντας στην Νομική και απομακρύνοντας άτομα που βρισκόταν μέσα στο κτίριο. Οι φοιτητές καταγγέλλουν βιαιοπραγίες από τις αστυνομικές δυνάμεις.


Επιπλέον, το απόγευμα κινητοποίηση έγινε έξω από το αστυνομικό μέγαρο της Κομοτηνής, με άτομα που συγκεντρώθηκαν φωνάζωντας συνθήματα και ζητώντας να αφεθούν ελεύθεροι οι προσαχθέντες φοιτητές.

Σύμφωνα με την ΕΛ.ΑΣ., «ομάδα νεαρών επιχείρησε να καταλάβει το κτήριο, παρεμποδίζοντας τους υπαλλήλους να προσέλθουν στην εργασία τους και περίπου 400 φοιτητές να προσέλθουν για γραπτή εξέταση, με αποτέλεσμα οι πρυτανικές Αρχές να ζητήσουν τη συνδρομή της αστυνομίας»

«Με ενέργειες αστυνομικών από Υπηρεσίες της Γενικής Περιφερειακής Αστυνομικής Διεύθυνσης Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, ολοκληρώθηκε η απομάκρυνση των ατόμων. Στη διάρκεια της επιχείρησης πραγματοποιήθηκαν 18 προσαγωγές και ο χώρος αποδόθηκε στις πρυτανικές Αρχές. Προανάκριση διενεργεί το Τμήμα Ασφαλείας Κομοτηνής» καταλήγει η σχετική ανακοίνωση της Αστυνομίας.