Tην Κομοτηνή επισκέφτηκε ο υποψήφιος πρόεδρος και βασικός αντίπαλος του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν στις επικείμενες εκλογές, Μουχαρέμ Ιντζέ.

Ads

Όπως αναφέρει η τοπική εφημερίδα “Χρόνος”, ο Ιντζέ μετά από σχετικές ερωτήσεις «έθεσε θέμα ανταλλαγής των δύο Ελλήνων στρατιωτικών» λέγοντας: «Δεν πιστεύω ότι είναι (φυλακισμένοι) λόγω παρέμβασης Ερντογάν. Κάποιους στρατιωτικούς που ζητάει η Τουρκία από την Ελλάδα να τους δώσει δεν τους δίνει, κάποιους στρατιωτικούς που ζητάει η Ελλάδα δεν τους δίνει η Τουρκία. Είναι θέμα των διμερών σχέσεων». 

«Παλεύω για να γίνει η Τουρκία ένα κράτος δικαίου και θα παρακολουθήσω το θέμα με τους δύο στρατιωτικούς, αλλά δεν είμαι σε θέση, από την θέση που βρίσκομαι, να παρεμβαίνω στη δικαιοσύνη» πρόσθεσε.

Ερωτηθείς για την ένταση στην Αιγαίο είπε ότι «για να κουμπώσει το πουκάμισο πρέπει να καθίσουν και οι δυο πλευρές στο τραπέζι». Σε ερώτηση για τους λόγους της επίσκεψής του στην Κομοτηνή σημείωσε ότι έχει ψηφοφόρους στην Τουρκία που είναι συγγενείς με τους κατοίκους της περιοχής.

Ads

Σύμφωνα με την ιστοσελίδα xronos, ο κ. Ιντζέ έφτασε στο τουρκικό προξενείο της Κομοτηνής λίγο μετά τη 1 το μεσημέρι, υπό αυστηρά μέτρα ασφαλείας. Τούρκοι και Έλληνες δημοσιογράφοι τον υποδέχτηκαν στην είσοδο και όταν τον χαιρέτισε Ελληνίδα δημοσιογράφους ο Ινζτέ ανταπέδωσε με μία καλημέρα στην ελληνική γλώσσα.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣO αντίπαλος του Ερντογάν

image