Δραστικές περικοπές στις παροχές για μετακινήσεις αξιωματικών κατά τις άδειές τους αποφάσισε το υπουργείο Άμυνας. Το μέτρο για την περιστολή των δαπανών του υπουργείου Αμύνης αρχικά περιλάμβανε στρατευμένους και μόνιμους, αλλά μετά τα πρώτα δημοσιεύματα και ερώτηση βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ για τις σχετικές αλλαγές στην κατάσταση επιβίβασης, το υπουργείο Άμυνας υπαναχώρησε μπροστά στο φόβο των μεγάλων αντιδράσεων και απ’ ότι φαίνεται το μέτρο θα αφορά μοναχά τους μόνιμους.

Ads

Σε περίπτωση που το μέτρο περιελάμβανε και τους απλούς φαντάρους, τότε η κάθε οικογένεια φαντάρου θα έπρεπε να καταβάλλει τουλάχιστον 500 ευρώ επιπλέον κατά την 9μηνη θητεία.

Βάσει λοιπόν της διαταγής που αφορά στα μόνιμα στελέχη, οι αξιωματικοί και υπαξιωματικοί που υπηρετούν σε φρουρά νησιού του ανατολικού Αιγαίου, των Δωδεκανήσων, του Έβρου – και την έχουν δηλώσει ως φρουρά συμφερόντων – δεν θα δικαιούνται καμία κατάσταση επιβίβασης.

Όσοι υπηρετούν σε μονάδα νησιού του Ανατολικού Αιγαίου, των Δωδεκανήσων και του Έβρου, και δεν έχουν δηλώσει τις περιοχές αυτές ως συμφερόντων τους, θα δικαιούνται μία κατάσταση επιβίβασης.

Ads

Οι καταστάσεις επιβίβασης θα αφορούν στην αποκλειστική χρήση υπεραστικών λεωφορείων ή τρένων για τους προορισμούς στη στεριά και πλοίων για θαλάσσιες μετακινήσεις. Καταργείται η κατάσταση επιβίβασης με αεροπορικές εταιρίες.