Με την ψηφοφορία της τροπολογίας Βορίδη για τον αποκλεισμό του κόμματος Κασιδιάρη από τις εκλογές, την τελευταία μέρα ουσιαστικής λειτουργίας της Βουλής πριν από τις κάλπες, η κυβέρνηση επιχειρεί να τορπιλίσει κάθε προοπτική προοδευτικής διακυβέρνησης μετά την πρώτη Κυριακή.

Ads

Η προπαγανδιστική της κατασκευή στηρίζεται στον ισχυρισμό ότι όποιο κόμμα δεν υπερψηφίσει μια αμφιλεγόμενης συνταγματικότητας νομοθετική ρύθμιση που προωθείται για να διορθώσει ένα προηγούμενο κυβερνητικό λάθος θέλει το νεοναζιστικό μόρφωμα στη Βουλή για να αποδυναμωθεί η ΝΔ με διαρροές προς τα δεξιά.

Το ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ κινείται προς την κατεύθυνση της υπερψήφισης και αυτό εκ των πραγμάτων θα δημιουργήσει μέτωπο ΝΔ-ΠΑΣΟΚ/ΚΙΝΑΛ απέναντι στην όλη Αριστερά, καθώς ΣΥΡΙΖΑ, ΚΚΕ και ΜέΡΑ 25 αποδοκιμάζουν την κυβερνητική μεθόδευση.

Η πόλωση που καλλιεργεί το Μέγαρο Μαξίμου γύρω από το συγκεκριμένο ζήτημα είναι πρωτοφανής. Αρνούνται να αναλάβουν οποιαδήποτε ευθύνη για το ράβε-ξήλωνε που προκλήθηκε από την προχειρότητα με την οποία προετοίμασαν τη μεθόδευση και καλούν την αντιπολίτευση να κλείσει τα μάτια στους ερασιτεχνισμούς της στο όνομα του αντιφασιστικού αγώνα.

Ads

Ο Κ. Μητσοτάκης έκανε αδιανόητα επιθετικές δηλώσεις για την αξιωματική αντιπολίτευση (που θα απέχει από την ψηφοφορία) καταλογίζοντάς της προθέσεις στήριξης της μεταμορφωμένης Χρυσής Αυγής και αναφερόμενος σε δήθεν ιστορικό συνεργειών με τους νεοναζί για πληγεί η ΝΔ.

Ενα ενδεικτικό απόσπασμα από τις δηλώσεις του:

“Στη Βουλή θα αναλάβουν όλες και όλοι την ευθύνη τους. Αυτοί που δεν θα ψηφίσουν αυτή την τροπολογία είναι οι ίδιοι οι οποίοι κλείνουν το μάτι τελικά στη Χρυσή Αυγή. Είναι οι ίδιοι οι οποίοι θέλουν τελικά με κάποιο τρόπον αυτό το μόρφωμα να βρεθεί στο Κοινοβούλιο. Θέλω να θυμίσω ότι στο παρελθόν, όποτε χρειαζόταν, συμπορεύτηκε μαζί τους. Μαζί ψήφισαν τότε για να πέσει η κυβέρνηση του Αντώνη Σαμαρά. Και για τις αλλαγές του εκλογικού νόμου μαζί είχαν συμπορευτεί».

Ακόμη οξύτερος ήταν ο ΥΠΕΣ Μ. Βορίδης με το ακροδεξιό παρελθόν:

«το ματάκι είναι αυτό. Να κλείσω το ματάκι, να μην ενταχθώ στο σύστημα, να κάνω επένδυση αντισυστήματος. Φαίνεται αυτό και από τα ψηφοδέλτια: Μιθριδάτης, Αντώναρος, Πολάκης, βάλατε και τον Παπαχριστόπουλο μαθαίνω, αντισύστημα αγριεμένο».