Ο εκπρόσωπος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Μαργαρίτης Σχοινάς δήλωσε την Τρίτη πως οι εργασίες του Brussels Group ξεκινούν σήμερα με στόχο να υπάρξει μια συμφωνία μεταξύ των εκπροσώπων των θεσμών και της ελληνικής κυβέρνησης το συντομότερο δυνατό.

Ads

«Οι εργασίες θα επιταχυνθούν τις επόμενες μέρες, δεν υπάρχει συγκεκριμένο χρονοδιάγραμμα, ωστόσο είμαστε ξεκάθαροι, θέλουμε να ολοκληρωθούν το συντομότερο δυνατόν, κι αυτό αυτό θα είναι το καλύτερο», επισήμανε ο Μ. Σχοινάς.

Απαντώντας σε ερώτηση δημοσιογράφου για το εάν έχει προγραμματιστεί συνεδρίαση του EuroWorking Group για την Ελλάδα, ο εκπρόσωπος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής απάντησε: «Πρώτα πρέπει να υπάρξει πρόοδος στο Brussels Group και μετά θα ακολουθήσουν τα επόμενα βήματα, καθώς αυτό προβλέπει η απόφαση της 20ης Φεβρουαρίου.

Αναφερόμενος, τέλος, στο ζήτημα εάν και κατά πόσον εκφράζονται ανησυχίες από πλευράς Κομισιόν σχετικά με τη δυνατότητα της Ελλάδας να ανταποκριθεί στις δανειακές της υποχρεώσεις το επόμενο διάστημα, ο Μ. Σχινάς είπε: «Εργαζόμαστε στη βάση της δήλωσης του Εurogroup της 20ης Φεβρουαρίου, όπου επισημαίνεται η δέσμευση της Ελλάδας να τηρήσει πλήρως της υποχρεώσεις της έναντι όλων των πιστωτών».