Τη συμφωνία επί της αρχής σε τεχνικό επίπεδο επιβεβαίωσε η εκπρόσωπος της Κομισιόν Ανίκα Μπράιτχαρτ. Επόμενο βήμα είναι η αξιολόγηση σε πολιτικό επίπεδο, όπως είπε, κάνοντας γνωστό ότι ο Ζαν Κλοντ Γιούνκερ ξεκινά επαφές προς αυτή την κατεύθυνση.

Ads

Μιλώντας σε δημοσιογράφους στις Βρυξέλλες, η εκπρόσωπος της Κομισιόν ανέφερε ότι υπάρχουν κάποιες λεπτομέρειες που θα κλείσουν σήμερα., αν και υψηλόβαθμο στέλεχος της Κομισιόν σημείωνε νωρίτερα ότι όλα πλέον έχουν ολοκληρωθεί.

Παράλληλα, όπως γνωστοποίησε, ο πρόεδρος της Κομισιόν Ζαν Κλοντ Γιούνκερ θα πραγματοποιήσει αργότερα σήμερα συνομιλίες με την Άνγκελα Μέρκελ και τον Φρανσουά Ολάντ, ενώ έχει ήδη μιλήσει με τον Αλέξη Τσίπρα και τον Βόλφγκανγκ Σόιμπλε.

Κορυφαίο στέλεχος της Κομισιόν είπε ότι ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής ξεκίνησε κύκλο επαφών καθώς πηγές αναφέρουν ότι η γερμανική πλευρά εκφράζει ανησυχίες για την ποιότητα της συμφωνίας.

Ads

Σύμφωνα με την εκπρόσωπο της Κομισιόν, αναμένεται τηλεδιάσκεψη των αναπληρωτών υπουργών Οικονομικών της ΕΕ (EFC) αργότερα σήμερα.