Το χρυσό μετάλλιο κατέκτησε ο Απόστολος Παπαστάμος στον τελικό των 400μ., μικτή ατομική, στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα υγρού στίβου του Βελιγραδίου την Δευτέρα.

Ads

Ο Έλληνας πρωταθλητής ενώ ήθελε χρόνο κάτω από 4.12.50 ούτως ώστε να προκριθει στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Παρισιού τελικά έκανε χρόνο 4.10.83, κατακτώντας το χρυσό μετάλλιο, συντρίβοντας το πανελλήνιο ρεκόρ και, βεβαίως, θα αγωνιστεί και στο Παρίσι.

 

Κατέρριψε επίσης και τον χρόνο των 4.11.93 με τον οποίο είχε κολυμπήσει στο Παγκόσμιο της Βουδαπέστης το 2019.

Όσο για τον Δανιήλ Γιουρτζίδη, που συμμετείχε επίσης στον τελικό, κολύμπησε την απόσταση σε 4.16.64, έκανε ατομικό ρεκόρ και πλασαρίστηκε τέταρτος.

Ads

Mε μία εξαιρετική εμφάνιση και νέο πανελλήνιο ρεκόρ, ο Στέργιος Μπίλας εξασφάλισε την πρώτη παρουσία της καριέρας του σε τελικό μεγάλης διοργάνωσης σε επίπεδο ανδρών (σε ατομικό αγώνισμα).

Ο Έλληνας κολυμβητής σημείωσε τον καλύτερο χρόνο στα ημιτελικά των 50μ. πεταλούδα, στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα του Βελιγραδίου, σημειώνοντας χρόνο 23.06, με τον οποίο βελτίωσε το 23.16 που είχε κάνει πέρυσι (13 Αυγούστου 2023) στο Ευρωπαϊκό Κ23 του Δουβλίνου, όπου κατέκτησε το χρυσό μετάλλιο.