Κόλπο με πλαστά χαρτονομίσματα έστησαν τρεις τουρίστες στη Λάρισα, οι οποίοι, ωστόσο, δεν στάθηκαν ιδιαίτερα προσεκτικοί και έπεσαν στα χέρια της αστυνομίας, χάρη στην παρατηρητικότητα ενός ιδιοκτήτη καταστήματος. 

Ads

Οι τρεις Σέρβοι και συγκεκριμένα μια 60χρονη γυναίκα και δυο νέοι άντρες 33 και 22 ετών, έφτασαν με το τρένο στους Νέους Πόρους και νοίκιασαν δωμάτιο σε ξενοδοχείο στον Πλαταμώνα. Το σχέδιό τους ήταν απλό. Να δίνουν πλαστά χαρτονομίσματα και να λαμβάνουν γνήσια ρέστα. Έτσι, σύμφωνα με το onlarissa.gr, ξεχύθηκαν στα μαγαζιά. 

Ωστόσο, λόγω δεκαπενταύγουστου τα ανοιχτά μαγαζιά ήταν ελάχιστα, έτσι οι επίδοξοι απατεώνες την πάτησαν. Ένας ιδιοκτήτης καταστήματος που ήταν πολύ παρατηρητικός διαπίστωσε ότι οι δυο νεαροί Σέρβοι μπήκαν δυο φορές σε σύντομο χρονικό διάστημα στο μαγαζί του και αγόρασαν το ίδιο πράγμα. Κάλεσε λοιπόν την αστυνομία που μέσα σε λίγη ώρα συνέλαβε τους τρεις. 

Οι αστυνομικοί – κατά τη σχετική ανακοίνωση της ΕΛΑΣ – διαπίστωσαν πως είχαν στην κατοχή τους συνολικά 17 πλαστά χαρτονομίσματα ονομαστικής αξίας 50 ευρώ, 13 πλαστά χαρτονομίσματα ονομαστικής αξίας 20 ευρώ, το χρηματικό ποσό των 629,3 ευρώ, εισιτήρια μεταφορικών μέσων, καθώς και τα προϊόντα που είχαν προμηθευτεί κατά τις προαναφερόμενες συναλλαγές, τα οποία αποδόθηκαν στους νόμιμους δικαιούχους.

Ads

Σε νομότυπη έρευνα που ακολούθησε σε δωμάτιο ξενοδοχείου όπου διέμεναν οι συλληφθέντες, βρέθηκαν επιπλέον και κατασχέθηκαν 31 πλαστά χαρτονομίσματα ονομαστικής αξίας 50 ευρώ, 58 πλαστά χαρτονομίσματα ονομαστικής αξίας 20 ευρώ και το χρηματικό ποσό των 645 ευρώ.

Τα πλαστά χαρτονομίσματα που χρησιμοποίησαν οι δράστες κατά τις συναλλαγές τους παραδόθηκαν από τους παθόντες και κατασχέθηκαν.

Οι συλληφθέντες αναμένονται να οδηγηθούν την ερχόμενη Δευτέρα ενώπιον του Εισαγγελέα.