«Κωλόπαιδα» αποκάλεσε τους μαθητές που συμμετέχουν σε καταλήψεις ο πρόεδρος της Ένωσης Διοικητικών Δικαστών, Παναγιώτης Δανιάς, για να διευκρινίσει μετά τις αντιδράσεις που προκλήθηκαν πως αναφερόταν σε «αυτούς που τα σπάνε».

Ads

Συγκεκριμένα σε ανάρτησή το στα social media ο δικαστικός κάνει λόγο για «μόδα καταλήψεων που κρατάει από το 1987» και προσχηματικά αιτήματα για «να την κοπανήσουν από το μάθημα κάποιοι (μαθητές και Καθηγητές)», ενώ αποκαλεί τους μαθητές «κωλόπαιδα».

image

Μετά τις εύλογες αντιδράσεις, καθώς εκτός των άλλων, αποτελεί ύβρη με βάση και τον θεσμικό ρόλο του, απέσυρε την επίμαχη ανάρτηση και έκανε λόγο για παρεξήγηση.

Ads

image

Στην ανάρτηση αυτή αντέδρασε και ο τομεάρχης Δικαιοσύνης της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία, Θεόφιλος Ξανθόπουλος, ο οποίος τονίζει ότι «αλγεινή εντύπωση προκάλεσαν οι υβριστικοί χαρακτηρισμοί  που χρησιμοποίησε, σε ανάρτηση του στα social media, κατά μαθητών καταλήψεων σχολείων, ο πρόεδρος της Ενωσης Διοικητικών Δικαστών».

«Ανεξάρτητα από το εάν αντιτίθεται στις μαθητικές κινητοποιήσεις, οι λεκτικές αναφορές της επίμαχης ανάρτησης, δεν συνάδουν με τον θεσμικό του ρόλο αλλά και την νηφαλιότητα που απαιτεί η ιδιότητα του δικαστικού λειτουργού.

Υ.Γ. Η έστω καθυστερημένη απόσυρση της ανάρτησης και η εκ των υστέρων προσπάθεια  παροχής διευκρινίσεων, αν και επιβεβαιώνουν την «αστοχία». αποτιμώνται θετικά» καταλήγει ο Θ. Ξανθόπουλος.