Ενώπιον ανακριτή και εισαγγελέα στα δικαστήρια της πρώην Σχολής Ευελπίδων, οδηγείται σήμερα, ο Μανώλης Χ. ή αλλιώς «Μιχάλης Ιωάννου» ο οποίος εμπλέκεται στην υπόθεση βιασμού και μαστροπείας της 12χρονης στον Κολωνό. Οι κατηγορίες που του απαγγέλθηκαν αφορούν τα κακουργήματα της μαστροπείας κατ’ εξακολούθηση με χρήση ηλεκτρονικών μέσων επικοινωνίας και με προσφορά ή υπόσχεση πληρωμής χρημάτων ή οποιουδήποτε ανταλλάγματος, και της γενετήσιας πράξης με ανήλικο κατ’ εξακολούθηση, από τον Απρίλιο έως τον Αύγουστο του 2022.

Ads

Ο Μάνος, όπως είναι το πραγματικό του όνομα, είναι 57 χρονών, συνταξιούχος ναυτικός, παντρεμένος και πατέρας ενός κοριτσιού μόλις πέντε ετών. Συνελήφθη το απόγευμα της Τετάρτης, μετά από ένταλμα που εκδόθηκε σε βάρος του, έξω από το σπίτι του στον Πειραιά, ενώ οι αστυνομικοί  προχώρησαν και σε  κατ’ οίκον έρευνα.  

Η 12χρονη είχε κατονομάσει τον «Μιχάλη» στις καταθέσεις της και σύμφωνα με πληροφορίες ο φερόμενος ως συνεργός του Η. Μίχου, επικοινωνούσε μαζί της με μηνύματα μέσω social media. Σε αυτά η ανήλικη απαντούσε ό,τι της έλεγε ο Η. Μίχος ή ο τελευταίος απαντούσε ακόμα και μόνος του.

Σύμφωνα με όσα έχει καταθέσει η ανήλικη, δεν προκύπτει να έχει συναντηθεί από κοντά με τον 57χρονο, ενώ ο ρόλος του όπως όλα δείχνουν ήταν να κλείνει ραντεβού και να διαχειρίζετε φωτογραφίες και βίντεο της 12χρονης έναντι αμοιβής. Μάλιστα φέρεται να υπάρχει μήνυμά του προς την 12χρονη που την παροτρύνει να υπακούει μόνο στον ίδιο και τον Η. Μίχο.

Ads

Παρά λοιπόν το γεγονός ότι η 12χρονη είχε αναφερθεί λεπτομερώς στον 57χρονο «Μιχάλη», οι αρχές τον συνέλαβαν σχεδόν δύο μήνες μετά τη σύλληψη του Ηλία Μίχου και την αποκάλυψη της υπόθεσης και αυτό γιατί ο ίδιος χρησιμοποιούσε το ψευδώνυμο «Μιχάλης Ιωάννου» και χρειάστηκε χρόνος για να αναλυθούν τα ψηφιακά του ίχνη του, δεδομένου μάλιστα ότι δεν είχε απασχολήσει ξανά το τμήμα ανηλίκων.

Τον περασμένο μήνα ο κύκλος των κατηγορουμένων διευρύνθηκε καθώς η ανακρίτρια πέρα από τους εμπλεκόμενους κάλεσε νέα πρόσωπα που έχουν λάβει και να έχουν δει φωτογραφίες και βίντεο του παιδιού.

Σύμφωνα με ρεπορτάζ της ερευνητικής ομάδας Reporters United, που ενώνει μεταξύ τους τρεις πολύκροτες υποθέσεις, ο οίκος ανοχής που αναγνώρισε η 12χρονη ως ένα από τα σημεία στα οποία την εξέδιδε ο Ηλίας Μίχος, ανήκει σε μία γυναίκα με το ψευδώνυμο «Μαρίνα», η οποία είναι  κατηγορούμενη ως «ταμίας» του κυκλώματος προστασίας στη δίκη της Greek Police Mafia και κάτοχος της ιστοσελίδας γνωριμιών, μέσω της οποίας, ο κατηγορούμενος αστυνομικός στην υπόθεση βιασμού και μαστροπείας της Ηλιούπολης, «προωθούσε» τη 19χρονη, ενώ είναι και μητέρα του συγκατηγορούμενου και φίλου του Δ. Μπουγιούκου στην ιδια υπόθεση ο οποίος κατηγορείται για συνέργεια (άμεση συνδρομή σε εμπορία ανθρώπων κατ’ επάγγελμα).

Σχετικά με την υπόθεση του Κολωνού, μέχρι σήμερα έχουν προφυλακιστεί δέκα άτομα μεταξύ των οποίων και η μητέρα της 12χρονης.