Μόλις για 10 χρονομετρημένα λεπτά  επέτρεψαν οι αρμόδιες αρχές στη 12χρονη από τον Κολωνό να δει μετά από 4,5 ολόκληρους μήνες τη μητέρα της, που είναι προφυλακισμένη στον Κορυδαλλό.

Ads

«Είχε να τη δει από 3 Φεβρουαρίου» ανέφερε στον ΣΚΑΪ η δικηγόρος της 12χρονης, Ασπασία Ταραχοπούλου. «Μετά την κατάθεση, το παιδί απεγνωσμένα ζητούσε να δει τη μάνα του. Έκλαιγε και έλεγε ότι δεν πρόκειται να ξαναπεί τίποτα, να αφεθούν όλοι ελεύθεροι, “δεν με ενδιαφέρει, θέλω να δω τη μάνα μου”».

Όπως είπε, μετά από πολλές προσπάθειες έγινε τελικά αυτή η συνάντηση στη φυλακή τη Δευτέρα.

«Ήταν μια πολύ συγκινητική στιγμή. Ήταν παρούσα η κοινωνική λειτουργός της φυλακής και η παιδοψυχολόγος που εξετάζει το παιδί στη ΓΑΔΑ.

Ads

Έκλαιγε το παιδί, το αφήσαν πάρα πολύ λίγο 10 λεπτά. Δεν ήθελε να φύγει, έκλαιγε, χτυπιόταν. Δεν μπόρεσε να πει δυο κουβέντες, να χαρεί τη μάνα του» σημείωσε.

Η Ασπασία Ταραχοπούλου είπε ότι έχει κατατεθεί παιδοψυχιατρική γνωμάτευση από την παιδοψυχίατρο που παρακολουθεί τη 12χρονη σε τακτά διαστήματα ότι το παιδί πρέπει να βλέπει τη μητέρα του και ότι του κάνει καλό στην ψυχοσυναισθηματική του εξέλιξη.

«Παρ’ όλα αυτά, δεν έγινε δεκτό. Δεν θέλω να πω λεπτομέρειες, αλλά για να γίνει αυτή η συνάντηση έγινε πολύ μεγάλος αγώνας» πρόσθεσε. Ανέφερε επίσης ότι θα γίνει προσπάθεια και για νέα συνάντηση, εκτιμώντας όμως ότι θα είναι πάρα πολύ δύσκολο.

«Έδωσε στη μάνα της γράμματα με καρδούλες. Της έγραψε μια επιστολή ότι την αγαπάει, ότι την σκέφτεται, ότι πιστεύει ότι θα αφεθεί γρήγορα ελεύθερη γιατί ξέρει ότι δεν έχει κάνει τίποτα και ότι θα το καταλάβουν και οι άλλοι. Μου τη διάβασε αυτή την επιστολή» ανέφερε ακόμη η δικηγόρος της 12χρονη.

«Τώρα έχουμε ένα παιδί κακοποιημένο από κάθε πλευρά, που τιμωρείται μ’ αυτόν τον τρόπο. Δηλαδή να μην βλέπει τη μάνα του» τόνισε, ενώ συμπλήρωσε: «Δεν έχει συνέλθει το παιδί και η κατάστασή του χειροτερεύει από το γεγονός ότι υποβάλλεται σε διαρκείς καταθέσεις, αναγνωρίσεις προσώπων. Η ψυχολογική υποστήριξη που δέχεται είναι υποτυπώδης, μια φορά τη βδομάδα σε μια απόσταση 50 χλμ».