Με τη δυσώδη υπόθεση συστηματικής σεξουαλικής κακοποίησης και εκμετάλλευσης της 12χρονης στον Κολωνό εμπλέκεται ο 63χρονος παιδόφιλος που συνελήφθη το Σάββατο (10.6), καθώς το κορίτσι φέρεται να τον έχει αναγνωρίσει ως έναν από τους βιαστές της. 

Ads

Ο 63χρονος συνελήφθη το μεσημέρι του Σαββάτου (10.6) από άνδρες της ομάδα ΔΙ.ΑΣ στην Ομόνοια με την κατηγορία για προσέλκυση παιδιών για γενετήσιους λόγους και προσβολή γενετήσιας αξιοπρέπειας και αφέθηκε ελεύθερος με προφορική εντολή εισαγγελέα.

Σε δηλώσεις του, ο δικηγόρος της μητέρας της 12χρονης, Απόστολος Λύτρας, επικαλούμενος πληροφορίες που έχει ο ίδιος, επιβεβαίωσε ότι η ανήλικη αναγνώρισε ότι ο 63χρονος «είχε έρθει σε επαφή μαζί της». Παράλληλα τόνισε ότι η 12χρονη ανέφερε ότι ο συγκεκριμένος παιδόφιλος, «την είχε παραπέμψει και σε έναν ηλικιωμένο».

Όπως ανέφερε ο κ. Λύτρας, «περιμένουμε να δούμε πως θα εξελιχθεί η υπόθεση μετά από αυτή την αναφορά της 12χρονης για το συγκεκριμένο άτομο.

Ads

«Η 12χρονη στην έκτη της κατάθεση είχε αναφέρει συγκεκριμένα πράγματα τα οποία οδήγησαν και στις 8 τελευταίες συλλήψεις, εκ των οποίων οι 7 προφυλακίστηκαν. Σε αυτή την κατάθεση, έχει αναφερθεί και σε τρία ακόμα άτομα τα οποία έχει φωτογραφήσει και είναι Έλληνες. Έχει αναφερθεί σε ένα περιστατικό με έναν αστυνομικό και έχει αναφέρει και κάποια στοιχεία για κάποια άλλα άτομα εκ των οποίων αναγνώρισε και τον 63χρονο. Τον έχει περιγράψει, δεν θυμάται το όνομά του. Τον αναγνώρισε βλέποντας την φωτογραφία του. Ξέρει μάλιστα και πού μένει» είπε χαρακτηριστικά.

«Όλα αυτά εδώ και μήνες, εγώ ο ίδιος πήγα και τα ανέφερα στην ανακρίτρια, της είπαμε ότι η 12χρονη θέλει να πει κι άλλα στοχεία. Αλλά απέρριψε το αίτημά μας» σημείωσε, μιλώντας στο Star.