Μετά τις καταγγελίες  της  οικογένεια της 12χρονης από τον Κολωνό περί προσπάθειας εκφοβισμού της  προκειμένου να μην αποκαλύψει και άλλα πρόσωπα που την κακοποίησαν σεξουαλικά, η αρμόδια για την προστασία των ανηλίκων αντεισαγγελέας του Αρείου Πάγου Γεωργία Αδειλίνη με παραγγελία της  ζητά αυξημένη επιτήρηση του παιδιού.

Ads

Υπενθυμίζεται πως χθες, όπως κατήγγειλλαν και οι δικηγόροι της οικογένειας, το ανήλικο κορίτσι δέχθηκε επίθεση με μαχαίρι μέσα στο σπίτι της θείας του, η οποία το έχει πάρει υπό την προστασία της. «Άγνωστος άνδρας, με καλυμένα χαρακτηριστικά και καλυμένα τα παπούτσια του με ποδονάρια, προσπάθησε να μπει από την πόρτα, η μικρή την έσπρωξε και πρόλαβε να επιτεθεί στο κορίτσι με μαχαίρι, τραυματίζοντάς την στο χέρι! Το κορίτσι φώναξε δυνατά και αμύνθηκε, με αποτέλεσμα ο άγνωστος να σπεύσει να φύγει» ανέφεραν μεταξύ άλλων.

«Πριν από δύο ημέρες άγνωστος, σταμάτησε μπροστά στον μικρό αδερφό της 12χρονης και τον προειδοποίησε με κίνηση του χεριού να σωπάσει. Πριν από δέκα ημέρες πέτρα έσπασε παράθυρο στο δωμάτιο των παιδιών, κάποιος με κουκούλα εθεάθη να παρακολουθεί το σπίτι», είπε επίσης στην ΕΡΤ η δικηγόρος της μικρής, Ασπασία Ταραχοπούλου.

Διαβάστε: Κολωνός: Η 12χρονη κατονομάζει κι άλλα πρόσωπα – Νέα αίτηση για συμπληρωματική κατάθεση

Ads

Το γεγονός ότι το σπίτι όπου ζει η 12χρονη δεν φυλασσόταν από την αστυνομία, προκάλεσε την αντίδραση του τομεάρχη Προστασίας του Πολίτη του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, Χρήστου Σπίρτζη. Ο βουλευτής του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης έθεσε προς τον αρμόδιο υπουργό, Τάκη Θεοδωρικάκο, το ερώτημα: «Δεν μπορείτε να προστατεύσετε ούτε το κοριτσάκι που έπεσε θύμα βιασμού και για την υπόθεση του οποίου δεσμευτήκατε τόσο εσείς όσο και ο κ. Μητσοτάκης να ρίξετε άπλετο φως;».

Η απάντηση της αστυνομίας για τη φύλακη του παιδιού

Σε ανακοίνωσή της με αφορμή τις τελευταίες εξελίξεις στην υπόθεση και ειδικά για τη μη φύλαξη της 12χρονης, η αστυνομία αναφέρει:

«Αναφορικά με δημοσιεύματα και δηλώσεις που αναπαράγονται στον έντυπο, ηλεκτρονικό και ραδιοτηλεοπτικό τύπο και αφορούν σε καταγγελλόμενη επίθεση σε βάρος ανήλικης, από το Αρχηγείο της Ελληνική Αστυνομίας διευκρινίζονται τα ακόλουθα:

Η καταγγελία της ανήλικης, που είναι το κεντρικό πρόσωπο στην υπόθεση του Κολωνού, εξετάζεται από τις αρμόδιες υπηρεσίες με τη δέουσα προσοχή, ώστε να διαπιστωθούν με ακρίβεια τα πραγματικά περιστατικά.

Συγκεκριμένα, πρωινές ώρες χθες (3-4-2023) συγγενικό πρόσωπο της 12χρονης, κατήγγειλε τηλεφωνικά ότι η ανήλικη δέχθηκε επίθεση από άγνωστο δράστη, στην οικία όπου φιλοξενείται.

Άμεσα κινητοποιήθηκαν οι αρμόδιες αστυνομικές Υπηρεσίες και η ανήλικη κατέθεσε για το συμβάν, παρουσία ψυχολόγου, ενώ επιπλέον δόθηκε παραγγελία για εξέταση από Ιατροδικαστή. Παράλληλα, ο χώρος όπου έλαβε χώρα το καταγγελλόμενο συμβάν ερευνήθηκε από αρμόδιο κλιμάκιο Εγκληματολογικών Ερευνών.

Συμπληρωμάτική κατάθεση

Στο μεταξύ, νέα ονόματα για το κύκλωμα μαστροπείας και παιδόφιλων φέρεται να είναι έτοιμη να καταθέσει η 12χρονη από τον Κολωνό, η οποία επί χρόνια ήταν θύμα σεξουαλικής κακοποίησης. Για το λόγο αυτό οι δικηγόροι της έκαναν αίτημα ώστε το παιδί να κληθεί να καταθέσει συμπληρωματικά.

Συγκεκριμένα, η δικηγόρος Αντωνία Λεγάκη κατέθεσε εκ νέου αίτηση στην ανακρίτρια για συμπληρωματική κατάθεση της ανήλικης, καθώς έχει να υποδείξει στις αρχές νέα πρόσωπα που την κακοποίησαν σεξουαλικά. Αντίστοιχο αίτημα είχε κατατεθεί προ 10ημερου από την έτερη δικηγόρο της μικρής, Ασπασία Ταραχοπούλου, το οποίο είχε απορριφθεί ως αόριστο.

Στη νέα αίτηση, σύμφωνα με πληροφορίες της ΕΡΤ, η ανήλικη κατονομάζει 6-7 νέα πρόσωπα που την κακοποίησαν. Στη δήλωσή της η κυρία Λεγάκη συσχετίζει αυτήν την εξέλιξη με τις διαδοχικές απειλές που δέχεται η 12χρονη και τα αδέρφια της, το τελευταίο διάστημα.

Παράλληλα, κατατέθηκε μήνυση για την επίθεση στο 12χρονο κορίτσι, ενώ προγραμματίστηκε να γίνει ιατροδικαστική εξέταση, καθώς το παιδί τραυματίστηκε στο χέρι.

Σημειώνεται ότι, η εν λόγω οικία επιτηρείτο από διατιθέμενες περιπολίες, ανά τακτά διαστήματα,  ωστόσο δεν φυλασσόταν μόνιμα λόγω μη υποβολής σχετικού αιτήματος, όπως προβλέπεται από την κείμενη νομοθεσία.

Λόγω της ιδιαίτερη φύσης του περιστατικού υπογραμμίζεται σε όλους η ανάγκη να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί στον σχολιασμό και τις μεταφερόμενες πληροφορίες.».