Ο Δρ. Παναγιώτης Ζάννης, με την υποστήριξη του Home Start Hellas,  θα διδάξει δωρεάν το σεμινάριο με τίτλο: «Κοινωνικός Σχεδιασμός σε Μ.Κ.Ο. και εθελοντικές οργανώσεις»  στις 12, 14, και 17 Ιανουαρίου 2021. Τα σεμινάριο απευθύνεται σε διοικητικά στελέχη των ανωτέρω οργανώσεων από την Ελλάδα και την Κύπρο.

Ads

Απώτερος στόχος, όπως μας εξηγεί ο ίδιος, είναι η αξιοποίηση των επιστημονικών μεθόδων και των αντίστοιχων εργαλείων για την επιδίωξη κάποιου επιθυμητού κοινωφελούς αποτελέσματος. «Κάθε ανθρωπιστικός και κοινωνικός σκοπός μπορεί να εμπνέεται από ανώτερα ιδεώδη και ιδανικά, όμως επιτυγχάνονται με έναν δημιουργικό, και καθόλου ρομαντικό, ρεαλισμό». Οι οργανώσεις παραδοσιακά εμπνέονταν από το πρώτο σκέλος, με συχνά ανεπαρκή αποτελέσματα. Ενώ σήμερα κάποιες δίδουν ανισοβαρή έμφαση σε τεχνοκρατικές λογικές. Ο κοινωνικός σχεδιασμός είναι ένα εργαστήριο που αξιοποιούμε αρμονικά τις συναφείς επιστήμες και τα εργαλεία τους με σκοπό την κοινωνική ωφέλεια».

Εμείς ευχόμαστε καλή επιτυχία σε αυτή και σε ανάλογες πρωτοβουλίες. Είναι μία θετική όψη της καραντίνας: Εκπαιδευόμαστε και προετοιμαζόμαστε για την επόμενη ημέρα…

image

Ads

Ποιος είναι ο Παναγιώτης Ζάννης

Ο Παναγιώτης Ζάννης είναι διδάκτορας Κοινωνιολογίας και Κοινωνικής Πολιτικής με εκτεταμένη συγγραφική, ερευνητική, διδακτική και πρακτική εμπειρία στις Μ.Κ.Ο. και τις εθελοντικές οργανώσεις.

image