Στη συγκρότηση Κοινοβουλευτικής Ομάδας προχωρά η Δημοκρατική Αριστερά, με βάση τον κανονισμό της Βουλής, μετά την επισημοποίηση της συνεργασίας της με ανεξάρτητους βουλευτές. Ειδικότερα, μετά τις προσχωρήσεις βουλευτών που διαγράφηκαν από το ΠΑΣΟΚ, η ΔΗΜΑΡ διαθέτει, πλέον, δέκα βουλευτές, όσους, δηλαδή, απαιτούνται για να θεωρηθεί ένα νεοσύστατο κόμμα αναγνωρισμένο από τον Κανονισμό της Βουλής.
 

Ads

Ο πρόεδρος της Δημοκρατικής Αριστεράς Φώτης Κουβέλης θα στείλει τη Δευτέρα επιστολή στον πρόεδρο της Βουλής Φίλιππο Πετσάλνικο, με την οποία θα του γνωστοποιεί ότι η ΔΗΜΑΡ συγκροτεί Κοινοβουλευτική Ομάδα.
 
Η ΚΟ της ΔΗΜΑΡ, αποτελείται από τους εξής βουλευτές: Φώτης Κουβέλης (βουλευτής Β΄ Αθηνών, πρόεδρος και επικεφαλής της Κοινοβουλευτικής Ομάδας), Γιάννης Αμοιρίδης (Πιερίας), Οδυσσέας Βουδούρης (Μεσσηνίας), Ηλίας Θεοδωρίδης (Πέλλας), Θανάσης Λεβέντης (Αττικής), Γιάννης Μιχελογιαννάκης (Ηρακλείου), Βασίλης Οικονόμου (Αττικής), Γιώργος Παπαμανώλης (βουλευτής Κυκλάδων), Νίκος Τσούκαλης (Αχαϊας) και Γρηγόρης Ψαριανός (Β΄ Αθηνών).
 
Με βάση την κοινοβουλευτική δύναμη η ΔΗΜΑΡ λογίζεται ως το πέμπτο, κατά τη σειρά της κοινοβουλευτικής τάξης, κόμμα της παρούσας Βουλής και ακολουθεί ο ΣΥΡΙΖΑ, ο οποίος διαθέτει εννέα βουλευτές.
 
Η επίσημη παρουσίαση της κοινοβουλευτικής ομάδας θα γίνει στα κεντρικά γραφεία της ΔΗΜΑΡ (Αγίου Κωνσταντίνου 40, 3ος όροφος) τη Δευτέρα 26/3/2012 στις 11:00 το πρωί.

Εκλογές το αργότερο στις 29/4 θέλει ο Φ. Κουβέλης
 
Σε δηλώσεις του, ο κ. Κουβέλεις ανέφερε πως οι εκλογές πρέπει να γίνουν «το αργότερο στο τέλος Απριλίου». Όπως σημείωσε, «καθυστέρηση και κάθε άλλη επιλογή για παράταση της θητείας της παρούσας κυβέρνησης τροφοδοτεί μια κατάσταση που έχει σχέση με τη ρευστότητα της πολιτικής και κυρίως με τη ρευστότητα και τον τεμαχισμό της κοινωνίας».
 
Παράλληλα ο κ. Κουβέλης παρατήρησε ότι απειλούν την κοινωνία καινούρια μέτρα, άδικα, άνισα και αποτελεσματικά και σημειώνει ότι «προβάλλει ως πρωταρχική υποχρέωση να αναπτυχθεί δίχτυ κοινωνικής προστασίας, προκειμένου να ελαχιστοποιηθούν οι δυσμενείς συνέπειες εις βάρος της ελληνικής κοινωνίας».
 
Αναφερόμενος στο ενδεχόμενο επεισοδίων στη διάρκεια των παρελάσεων για τον εορτασμό της 25ης Μαρτίου, σχολίασε: «η αγανάκτηση του ελληνικού λαού ας εκφραστεί στις κάλπες».