Κοινό συλλαλητήριο πραγματοποίησαν το μεσημέρι της Τρίτης οι εργαζόμενοι στο λιμάνι και στην εταιρία ύδρευσης Θεσσαλονίκης, που διαμαρτύρονται για τις επικείμενες ιδιωτικοποιήσεις.

Ads

Εργαζόμενοι στον Οργανισμό Λιμένα Θεσσαλονίκης (ΟΛΘ) και στην Εταιρία Ύδρευσης Αποχέτευσης Θεσσαλονίκης (ΕΥΑΘ) κήρυξαν σήμερα στάση εργασίας, από τις 11:00 έως τις 15:00, ενώ λίγο πριν τις 12 το μεσημέρι πραγματοποίησαν ανεξάρτητες πορείες. Οι διαδηλωτές εργαζόμενοι συγκεντρώθηκαν έξω από τα γραφεία της ΕΥΑΘ και στην κεντρική πύλη του λιμανιού και στη συνέχεια φωνάζοντας αντικυβερνητικά συνθήματα, κατέληξαν έξω από το κτίριο του Εργατοϋπαλληλικού Κέντρου Θεσσαλονίκης (ΕΚΘ).

Όταν η πορεία κατέληξε έξω από το ΕΚΘ, στο μπλοκ των διαδηλωτών προστέθηκαν και εργαζόμενοι στις εταιρίες «Πετζετάκις» και «Φίλκεραμ – Johnson», που διεκδικούν δεδουλευμένα.

Αργότερα, εκπρόσωποι των σωματείων εργαζομένων στον ΟΛΘ και στην ΕΥΑΘ στη διάρκεια συνέντευξης τύπου που παραχώρησαν το ΕΚΘ και η Ένωση Δημοσιοϋπαλληλικών Οργανώσεων Θεσσαλονίκης (ΕΔΟΘ), κατήγγειλαν την πρόθεση της κυβέρνησης να υλοποιήσει τις προγραμματισμένες ιδιωτικοποιήσεις.

Ads