Την Κοινή Υπουργική Απόφαση με την οποία θα τεθούν σε καθεστώς κινητικότητας 1600 εργαζόμενοι στον χώρο της Υγείας θα υπογράψουν σήμερα οι υπουργοί Διοικητικής Μεταρρύθμισης, Κυριάκος Μητσοτάκης, και Υγείας, Άδωνις Γεωργιάδης.

Ads

 
Μιλώντας σε πρωινή εκπομπή του Mega τη Δευτέρα, ο κ. Γεωργιάδης επανέλαβε ότι δεν θα γίνουν απολύσεις στο χώρο της υγείας.

Ανακοίνωσε, επίσης, ότι εντός της ημέρας υπογράφεται η Κοινή Υπουργική Απόφαση με τα κριτήρια της κινητικότητας για το χώρο της Υγείας.

Ο κ. Γεωργιάδης δήλωσε πως οι μοναδικές απολύσεις θα προέλθουν από υπαλλήλους που έχουν παρουσιάσει πλαστά πτυχία, υπογραμμίζοντας ότι πέραν του ελέγχου από το ΑΣΕΠ, οι αρμόδιες υπηρεσίες του υπουργείου του ξεκινούν ενδελεχή έλεγχο και διασταύρωση στοιχείων. Ως προς το θέμα του ΕΟΠΥΥ, ανέφερε πως δεν υπάρχει η παραμικρή αμφιβολία ότι ο Οργανισμός θα σταθεί στα πόδια του.

Ads

Ο κ. Μητσοτάκης μιλώντας στο ΣΚΑΙ, ανέφερε ότι οι 1600 εργαζόμενοι, νοσηλευτικό και διοικητικό προσωπικό, θα απορροφηθούν σε άλλες μονάδες υγείας εντός Αττικής και υποστήριξε ότι δεν θα υπάρξει καμία απόλυση, καθώς στον χώρο της Υγείας υπάρχει έλλειμμα θέσεων.
 
Διαβάστε επίσης: Μόνο με τάμα… η νοσηλεία στην Τήνο
 
Ο υπουργός ανέφερε επίσης, ότι μέχρι τέλος Σεπτεμβρίου θα πρέπει να έχει ολοκληρωθεί και το δεύτερο κύμα μετακινήσεων δημοσίων υπαλλήλων. Επανέλαβε, δε, ότι σε αυτή την διαδικασία θα συνεισφέρουν όλα τα υπουργεία, τα οποία, πρόσθεσε, ήδη έχουν προχωρήσει σε αξιολόγηση του προσωπικού και εμφανίζουν πλεονάζον.