Στην αστυνομία κλήθηκαν οι διευθυντές τριών Γυμνασίων της Νάουσας να καταθέσουν αν μετά την απόφαση του Συμβουλίου Της Επικρατείας (ΣΤΕ) διδάσκονταν στο σχολείο τους τα πολυθρησκειακά βιβλία του μαθήματος των Θρησκευτικών που εκδόθηκαν επί υπουργίας Γαβρόγλου.

Ads

Η αστυνομική κλήση προκλήθηκε μετά από καταγγελία από τον Φεβρουάριο της Ένωσης Γονέων και Κηδεμόνων Νάουσας, σύμφωνα με την οποία «τα ακυρωμένα από το ΣτΕ προγράμματα σπουδών και βιβλία Θρησκευτικών, εκθέτουν τους μαθητές (ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΜΑΣ) στον κίνδυνο της ηθικής και πνευματικής βλάβης με ό,τι αυτό συνεπάγεται για τον ψυχισμό τους».

Και όπως τονίζουν, απαιτούν την «άμεση απόσυρση όλων των επίμαχων και παράνομων  βιβλίων Θρησκευτικών και αντικατάστασή τους με έντυπο υλικό (Ορθόδοξου Χριστιανικού περιεχομένου) και δηλώνουν «αποφασισμένοι να παρακολουθήσουμε στενά το συγκεκριμένο θέμα και, εφόσον κριθεί απαραίτητο, θα κινήσουμε κάθε νόμιμη διαδικασία ,ώστε να διασφαλιστούν  τα δικαιώματα και η ηθική και πνευματική ασφάλεια όλων των μαθητών κάθε σχολείου του Δήμου μας».

Η κλήση σε απολογία προκάλεσε την αντίδραση των εκπαιδευτικών Ημαθίας και οι διευθυντές των σχολικών μονάδων αρνήθηκαν να ανταποκριθούν στο αίτημα των Αρχών ζητώντας να τους επιδοθεί κλήση στην οποία να τους εξηγείται και για ποιο πράγμα τους κατηγορούν. Η τοπική ΕΛΜΕ με τον νομικό της σύμβουλο προσήλθαν στο Τμήμα προκειμένου να ενημερωθούν για ποιο λόγο και για ποια κατηγορία εγκαλούνται οι εκπαιδευτικοί, ποιος έκανε την καταγγελία και τι ακριβώς αφορά, αλλά δεν πήραν καμιά επίσημη εξήγηση.

Ads

Ο Πρόεδρος της ΕΛΜΕ Ημαθίας Αλέκος Μόσχος αναρωτιέται «τι δουλειά έχει η αστυνομία με την εκπαιδευτική διαδικασία», καταγγέλλει την κλήση των διευθυντών των σχολείων από την αστυνομία και σημειώνει ότι αυτές οι ενέργειες ανοίγουν επικίνδυνους δρόμους και καλεί το Υπουργείο να παρέμβει και να παύσει τέτοιου περιεχομένου ενέργειες.