Ερωτηματικά έχουν προκαλέσει οι συνθήκες κάτω κατέληξε να είναι κλινικά νεκρός ένας 21χρονος στρατιώτης από τη Ρόδο, ο οποίος προσβλήθηκε από µικροβιακή µηνιγγίτιδα και είναι πλέον κλινικά νεκρός. Οι γονείς του νέου αποφάσισαν να δωρίσουν τα όργανα του παιδιού τους.

Ads

Σύμφωνα με τα σημερινά Νέα, η ιστορία ξεκίνησε πριν από δύο εβδοµάδες στη στρατιωτική µονάδα της Σύµης όπου υπηρετούσε, όταν έπεσε από το κρεβάτι και χτύπησε στο κεφάλι.

Ο νεαρός μεταφέρθηκε στη Ρόδο και εισήχθη στο στρατιωτικό νοσοκοµείο όµως επειδή η κατάστασή του παρέµεινε στάσιµη, µεταφέρθηκε στο κρατικό νοσοκοµείο όπου οι γιατροί δεν διαπίστωσαν κάτι το ανησυχητικό.

Ο ασθενής επέστρεψε στο στρατιωτικό νοσοκοµείο, όπου αφού εξακολουθούσε να μην σημειώνει βελτίωση υπεβλήθη σε αξονική τοµογραφία – «η οποία δεν έδειξε τίποτα» και πάλι. Με τον πυρετό να επιμένει, οι γονείς του στρατιώτη τον µετέφεραν την Κυριακή 27 Μαρτίου (στις 26/3 κατά το ΓΕΣ) σε ιδιωτικό διαγνωστικό κέντρο όπου η µαγνητική τοµογραφία ότι πρόκειται για µηνιγγίτιδα. Το µεσηµέρι της Παρασκευής διαπιστώθηκε ότι ο 22χρονος είναι πλέον κλινικά νεκρός και η οικογένειά του αποφάσισε το παιδί τους να γίνει δωρητής οργάνων.

Ads