Κλειστοί θα παραμένουν οι δημοτικοί παιδικοί σταθμοί όλης της χώρας, από το μεσημέρι της Παρασκευής μέχρι και την Τετάρτη, μετά από απόφαση της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Εργαζομένων στους Οργανισμούς Τοπικής Αυτοδιοίκησης ΠΟΕ – ΟΤΑ και του Πανελλήνιου Σύνδεσμού Βρεφονηπιαγωγών, που στελεχώνει τους δημοτικούς βρεφονηπιακούς σταθμούς σε ένδειξη διαμαρτυρίας για την αύξηση του ωραρίου εργασίας από τις 30 στις 40 ώρες την εβδομάδα.

Ads

«Είναι αντιπαιδαγωγικό, είναι αντικοινωνικό και δεν μπορεί κάποιοι, οι οποίοι αγνοούν τα επιστημονικά προβλήματα που υπάρχουν, να δημιουργούν τέτοια προβλήματα στα παιδιά», λέει στο tvxs.gr o πρόεδρος της ΠΟΕ – ΟΤΑ, Θέμης Μπαλασόπουλος. «Ας αφήσουν ήσυχα τα παιδιά και αν θέλουν, ας αφαιρέσουν δικαιώματα από άλλους, τους οποίους ξέρουν πολύ καλά. Εμείς ζητάμε την απόσυρση αυτής της διάταξης και δηλώνουμε ότι θα κλιμακώσουμε τις κινητοποιήσεις στο επόμενο χρονικό διάστημα».

Στις 3 Μαΐου 2011 το Διοικητικό Συμβούλιο του Πανελλήνιου Συνδέσμου Βρεφονηπιαγωγών συναντήθηκε με την Εκτελεστική Επιτροπή της ΠΟΕ – ΟΤΑ για το συντονισμό της δράσης και με αίτημα την προκήρυξη απεργιακών κινητοποιήσεων για τους Παιδικούς Σταθμούς, στα πλαίσια της νομοθετικής ρύθμισης για την επέκταση του ωραρίου εργασίας του παιδαγωγικού προσωπικού.

Κατά τη συνεδρίαση της Εκτελεστικής Επιτροπής αποφασίστηκε, η 4ωρη στάση εργασίας της Παρασκευής 6 Μαΐου, από τις 12.00 έως τις 16.00 και η συγκέντρωση στο Σύνταγμα στις 18.00. Τη Δευτέρα και Τρίτη δεν θα λειτουργήσει κανένας παιδικός σταθμός λόγω της προκήρυξης της 48ωρης απεργίας. Τη Δευτέρα θα πραγματοποιηθεί κοινή συνέντευξη τύπου της ΠΟΕ-ΟΤΑ και του Πανελλήνιου Συνδέσμου Βρεφονηπιαγωγών ενώ την Τρίτη το πρωί θα πραγματοποιηθεί και πορεία διαμαρτυρίας στο υπουργείο Εσωτερικών. Οι δημοτικοί παιδικοί σταθμοί δεν θα λειτουργήσουν ούτε την Τετάρτη καθώς οι εργαζόμενοι θα συμμετάσχουν στην 24ωρη απεργία των ΓΣΕΕ-ΑΔΕΔΥ και το πανεργατικό συλλαλητήριο.

Ads

Την Τρίτη ανάλογα με τις εξελίξεις επί της νομοθετικής ρύθμισης θα αποφασιστεί η συνέχιση ή μη των απεργιακών κινητοποιήσεων για το χώρο των Παιδικών Σταθμών.