Ads

Την κλιμάκωση των κινητοποιήσεων αποφάσισε η Ομοσπονδία των ιδιοκτητών βυτιοφόρων δημόσιας χρήσεως, καθώς πλησιάζει η ημέρα ψήφισης του σχεδίου νόμου για την απελευθέρωση των οδικών εμπορευματικών μεταφορών από την Ολομέλεια της Βουλής, ενισχύοντας τα μπλόκα που έχουν στηθεί σε όλη την Ελλάδα και ακολουθώντας το δρόμο που χάραξαν οι ιδιοκτήτες φορτηγών.

«Ο διάλογος έχει εξαντληθεί. Το νομοσχέδιο θα κατατεθεί και θα ψηφιστεί.», δήλωσε, μιλώντας στο τ/σ Mega, ο Γιώργος Πεταλωτής, τονίζοντας ότι «η κυβέρνηση δεν πρόκειται να κάνει πίσω».

Την Τρίτη, ημέρα που ψήφισης του νομοσχεδίου, οι ιδιοκτήτες φορτηγών θα πραγματοποιήσουν πανελλαδική συνέλευση και θα ακολουθήσει πορεία και καθιστική διαμαρτυρία στη Βουλή.«Καλούμε όλους τους αγανακτισμένους Έλληνες να μας συμπαρασταθούν», δήλωσε ο πρόεδρος των ιδιοκτητών φορτηγών, Γιώργος Τζωρτζάτος.

Σήμερα φορτηγά και βυτιοφόρα κατέλαβαν και τη δεύτερη λωρίδα στο ρεύμα εξόδου της εθνικής οδού Αθηνών-Λαμίας στη Μεταμόρφωση και στην Αττική Οδό στο ρεύμα προς Ελευσίνα μέχρι και τον κόμβο 8.

Ads

Παραμένουν τα μπλόκα στις εισόδους της Αθήνας, κατά μήκος των εθνικών οδών, στο Χαϊδάρι και τα διόδια της Ελευσίνας. Μάλιστα στα διόδια Ελευσίνας οι ιδιοκτήτες φορτηγών πραγματοποίησαν κατάληψη, αφήνοντας τους οδηγούς να διέρχονται ελεύθερα.

Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις των ιδιοκτητών φορτηγών και βυτιοφόρων δημοσίας χρήσης, τα σημεία συγκέντρωσης έχουν ενισχυθεί και με άλλα οχήματα και υπολογίζεται ότι αυτή τη στιγμή βρίσκονται στους δρόμους πάνω από 400 φορτηγά και βυτιοφόρα. Μάλιστα οι βυτιοφορείς ετοιμάζονται να αποσύρουν από την κυκλοφορία και να μεταφέρουν στα μπλόκα άλλα 200 οχήματα.

Οι επαγγελματίες αυτοκινητιστές είναι αποφασισμένοι να συνεχίσουν τις κινητοποιήσεις τους, τουλάχιστον μέχρι την προσεχή Τετάρτη, οπότε αναμένεται να ψηφιστεί από τη βουλή το επίμαχο νομοσχέδιο, ενώ αφήνουν ανοιχτό το ενδεχόμενο αιφνιδιαστικών κινήσεων, τις οποίες δεν προσδιορίζουν, κάτι που έχει προαναγγείλει και ο πρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας κ. Γιώργος Τζωρτάτος.

Συνεχίζουν και στη Θεσσαλονίκη…

Η συγκέντρωση φορτηγών συνεχίζεται περιφερειακά της Θεσσαλονίκης και κυρίως στα δυτικά της πόλης, καθώς σύμφωνα με τις αστυνομικές αρχές έχουν συγκεντρωθεί 227 φορτηγά στα ακόλουθα σημεία:

-7ο χλμ. παλαιάς εθνικής οδού Θεσσαλονίκης-Βέροιας.
-Στα φανάρια της Λαχανογοράς στην περιφερειακή οδό της πόλης.
-Στο 30ο χλμ. της εθνικής οδού Θεσσαλονίκης-Κατερίνης, στο ύψος του Ρομπόπουλου.
-Στα φανάρια του δημοτικού διαμερίσματος Γέφυρας επί της παλιάς εθνικής οδού Θεσσαλονίκης – Βέροιας.
-Στους σηματοδότες του Αγίου Αθανασίου, στην παλιά εθνική οδό Θεσσαλονίκης – Βέροιας.
-Στις πύλες 11 και 16 στο λιμάνι της Θεσσαλονίκης.

Τα φορτηγά παραμένουν δεξιά και αριστερά των δρόμων και των οδικών κόμβων.