Κλιμακώνουν τις κινητοποιήσεις τους οι ιδιοκτήτες φορτηγών και βυτιοφόρων, εν όψει της ψήφισης του νομοσχεδίου για την απελευθέρωση των κλειστών επαγγελμάτων. Περισσότερα από 840 φορτηγά και βυτιοφόρα βρίσκονται παρατεταγμένα στις εθνικές οδούς της χώρας.

Ads

Οι ιδιοκτήτες φορτηγών έχουν προαναγγείλει για την Τρίτη καθιστική διαμαρτυρία έξω από τη Βουλή και για την Τετάρτη, ημέρα ψήφισης του νομοσχεδίου, θα πραγματοποιήσουν πορεία με τα οχήματά τους στο κέντρο της Αθήνας.

Σήμερα, οι μεταφορείς πραγματοποιήσαν συμβολικό κλείσιμο των διοδίων Ζευγολατιού στην εθνική οδό Κορίνθου – Πατρών για 15 λεπτά.

Πέραν της πενταετούς περιόδου προσαρμογής, στα αιτήματα των ιδιοκτητών φορτηγών και βυτιοφόρων έχει προστεθεί και η έκδοση αδειών σε αυτοκινητιστές μόνο με υπηκοότητα κράτους μέλους της Ε.Ε., αλλά και να τους επιτραπεί η σύσταση πάσης φύσεως εταιρεία και όχι αποκλειστικά ΑΕ ή ΕΠΕ.

Ads

Εν τω μεταξύ, εκπρόσωποι των ιδιοκτητών φορτηγών καταγγέλλουν μαφιόζικες πρακτικές εις βάρος τους από ιδιωτικές μεταφορικές εταιρείες. Συγκεκριμένα αναφέρουν ότι μπράβοι, υπό την απειλή όπλων, έσπασαν τον αποκλεισμό για να περάσουν βυτιοφόρα ιδιωτικών εταιριών. Παράλληλα, διαψεύδουν τις καταγγελίες για προπηλακισμούς και απειλές προς συναδέλφους τους που δεν συμμετέχουν στις κινητοποιήσεις.