Από μακριά βλέπουν πια οι τουρίστες την διάσημη παραλία «Ναυάγιο» μετά την κατολίσθηση. Το λιμενικό απαγορεύει, μέχρι νεοτέρας, τα τουριστικά πλοία να πλησιάζουν στο σημείο. 

Ads

Η θαλάσσια περιοχή έχει αποκλειστεί, το μπάνιο απαγορεύεται και οι τουρίστες αρκούνται μόνο στις φωτογραφίες. Η περιήγηση γίνεται μόνο στις Γαλάζιες Σπηλιές, οι νέες κρατήσεις σταμάτησαν και πήγαν μόνο όσοι είχαν προπληρώσει. 

Σκαπτικά μηχανήματα παραμένουν στο σημείο για προληπτικούς λόγους καθώς συνεχίζονται μικρές κατολισθήσεις στην παραλία. Τις επόμενες μέρες αναμένεται να επισκεφτούν την παραλία κλιμάκια του ΙΓΜΕ προκειμένου να μελετήσουν τι προκάλεσε την κατολίσθηση και εάν το Ναυάγιο θα μπορέσει να ξανανοίξει για το κοινό.
 
Τις στιγμές τρόμου και πανικού που έζησαν τουρίστες, την ώρα της κατολίσθησης βράχων, περιέγραψε στην ΕΡΤ, ο κ. Σπύρος Κανδυλας, χειριστής σκάφους που μετέφερε εκείνη την ώρα στην περιοχή τέσσερις τουρίστες. Μίλησε για μια «τρομερή εικόνα».

Ο δήμαρχος Ζακύνθου Παύλος Κολοκόστας είπε ότι «Υπήρχαν στο σημείο ενδεικτικές προειδοποιητικές πινακίδες – σε συνεργασία με το Λιμεναρχείο – να μην πλησιάζουν οι λουόμενοι στα βράχια γιατί υπάρχει κίνδυνος κατολίσθησης.

Ads

Από την περιφέρεια λένε πως μέχρι χθες δεν είχαν το δικαίωμα να επέμβουν στην περιοχή. «Τώρα άλλαξε με τον Κλεισθένη γιατί όλες οι νησιωτικές περιφέρειες ήταν υπεύθυνες για όλα τα αντιπλημμυρικά και όλα τα έργα, οι δήμοι και η κτηματική, σε συγκεκριμένες περιοχές. Μα δεν είχαμε το δικαίωμα εμείς σε καμία των περιπτώσεων να επέμβουμε στη συγκεκριμένη περιοχή. Τώρα περιμένουμε λοιπόν τη Δευτέρα τον κ. Λέκκα εδώ στη Ζάκυνθο και θα φτιάξουμε ένα πλάνο το πότε θα επέμβουμε εκεί. Έχουμε παραλάβει μια μελέτη και θέλουμε να τη χρηματοδοτήσουμε και μέσω του ΕΣΠΑ ή οτιδήποτε άλλο», λέει ο Αντιπεριφερειάρχης Ζακύνθου, Λευτέρης Νιοτόπουλος.