Το αστυνομικό τμήμα της Ομόνοιας θα παραμείνει κλειστό μέχρι νεωτέρας, εξαιτίας της έλλειψης προσωπικού. Σύμφωνα με ρεπορτάζ της εφημερίδας «Τα Νέα», οι πολίτες που θα θέλουν να καταγγείλουν κάποιο περιστατικό παράνομης πράξης στο ΑΤ Ομόνοιας θα βρίσκουν τις πόρτες του τμήματος κλειστές.

Ads

Σύμφωνα με έμπειρους αστυνομικούς που επικαλείται το άρθρο, η κατάσταση αυτή είναι πρωτοφανής που πηγάζει από την διαχρονική υποστελέχωση του τμήματος, αλλά και την απασχόληση χιλιάδων αστυνομικών του τμήματος σε άλλες υπηρεσίες και φρουρήσεις. Το δημοσίευμα χαρακτηρίζει την κατάσταση αυτή ως «αγκάθι» στην λειτουργία της ΕΛ.ΑΣ.

Η εφημερίδα δημοσίευσε και έγγραφο κατά το οποίο το ΑΤ Ομόνοιας σημειώνει ότι δεν μπορεί να διαθέσει προσωπικό στα σημεία που της έχουν ζητηθεί.

Συγκεκριμένα στο έγγραφο αναφέρεται ότι «Η Υπηρεσία μας αδυνατεί να διαθέσει έναν αστυνομικό στο υπουργείο Υγείας σε ωράριο 08:00 – 16:00

Ads

Ένα βαθμοφόρο στο υπουργείο Οικονομικών αρμοδιότητας Α/Τ Ακροπόλεως σε ωράριο 06.00 – 14:00

Έναν βαθμοφόρο και έναν αστυνομικό στο ισλαμικό Τέμενος αρμοδιότητας Α/Τ Κολωνού σε ωράριο 06:00 – 14:00,

Έναν αστυνομικό στο Εφετείο Αθηνών (Πταισματοδικείο – Ειρηνοδικείο) σε ωράριο 22:00 – 06:00

Και Δύο Αστυνομικούς σε μεικτά σχήματα ελέγχου covid-19 σε ωράριο 06:00 – 14:00 και 18:00 – 02:00 με Α/Τ Κολωνού και Υποδιεύθυνση Πεζών Περιπολιών αντίστοιχα.

Τα γραφεία της Υπηρεσίας μας θα παραμείνουν κλειστά καθόσον όλοι οι αστυνομικοί διατίθενται σε εξωτερικές υπηρεσίες».

Το έγγραφο:

image

Η απάντηση του Τάκη Θεοδωρικάκου

Μετά από το δημοσίευμα αυτό, ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Τάκης Θεοδωρικάκος, έκανε γνωστό με δημοσίευμα του στο twitter ότι το τμήμα ενισχύεται με 30 αστυνομικούς.

Συγκεκριμένα έγραψε ότι «Το Αστυνομικό Τμήμα Ομονοίας έχει προβλεφθεί ότι ενισχύεται με 30 αστυνομικούς, πέντε από τους οποίους πηγαίνουν σήμερα στη θέση τους. Ενισχύουμε τα αστυνομικά τμήματα παντού».