Το κέντρο της Αθήνας έχει κατακλυστεί από εκατοντάδες εν όψει του 23ου Ποδηλατικού Γύρου που διοργανώνεται από τον Δήμο Αθηναίων και τον Οργανισμό Πολιτισμού, Αθλητισμού και Νεολαίας.

Ads

Η εκκίνηση θα δοθεί από την πλατεία Συντάγματος στις 09:30 το πρωί για τη διαδρομή των 11,5 χλμ., στις 09:50 για τα 3 χλμ. και στις 09:45 για τη διαδρομή του 1,1χλμ. για ΑμεΑ με εκκίνηση από τα Προπύλαια. Ο τερματισμός θα πραγματοποιηθεί στην πλατεία Συντάγματος.

Ο Ποδηλατικός Γύρος αντικατοπτρίζει την κοινωνική προσπάθεια του ΟΠΑΝΔΑ έχοντας φέτος έναν ιδιαίτερο σκοπό: Όσοι συμμετέχοντες επιθυμούν καταβάλλουν για τη συμμετοχή τους 1 ευρώ, με το οποίο ενισχύεται οικονομικά ο ξενώνας των Γιατρών του Κόσμου.

Οι διαδρομές του 23ου Ποδηλατικού Γύρου της Αθήνας είναι οι εξής:

Ads

11,5 χλμ: Εκκίνηση 09:30 στην πλ. Συντάγματος στο ύψος της οδού Ερμού, με κατεύθυνση προς την Οδό Φιλελλήνων:

Πλ. Συντάγματος – Φιλελλήνων – Λ. Αμαλίας (αντίθετο ρεύμα κίνησης) – Λ. Βασ. Όλγας (αντίθετο ρεύμα κίνησης) – Λ. Βασ. Κωνσταντίνου – (αντίθετο ρεύμα κίνησης) – Λ. Βασ. Σοφίας (αντίθετο ρεύμα κίνησης) – Ζαχάρωφ (αντίθετο ρεύμα κίνησης) – Λ. Αλεξάνδρας (αντίθετο ρεύμα κίνησης) – Ιουλιανού – Λιοσίων – Μάρνης – Καρόλου – πλ. Καραϊσκάκη – Αχιλλέως – Θερμοπυλών (αριστερά) – Πειραιώς – Σταδίου – πλ. Συντάγματος (τερματισμός).

3 χλμ: Εκκίνηση 09:50 επί της Λ. Αμαλίας, μπροστά από τη Βουλή:

Λ. Αμαλίας – Πανεπιστημίου – Ομόνοια – Σωκράτους (αριστερά) – Πειραιώς (αριστερά) – Σταδίου – πλ. Συντάγματος (τερματισμός).

Διαδρομή ΑμεΑ. 1 χλμ: Εκκίνηση 09:45 στα Προπύλαια:

Προπύλαια Πανεπιστημίου – Πανεπιστημίου – Πεσμαζόγλου (αριστερά) – Σταδίου – πλ. Συντάγματος (τερματισμός).

Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις

Λόγω του «23ου Ποδηλατικού Γύρου Αθήνας», την Κυριακή από τις 7 το πρωί και μέχρι το πέρας του, ισχύουν προσωρινές και σταδιακές διακοπές της κυκλοφορίας των οχημάτων σε οδούς και λεωφόρους στο κέντρο της πρωτεύουσας, ως εξής:

-Πειραιώς, στο τμήμα της μεταξύ της Ιεράς Οδού και της πλ. Ομονοίας, και στα δύο ρεύματα, καθώς και στις καθέτους της έως την πρώτη παράλληλο.

-Αθηνάς, στο τμήμα της μεταξύ της οδού Σοφοκλέους και της πλ. Ομονοίας, και στα δύο ρεύματα, καθώς και στις καθέτους της έως την πρώτη παράλληλο.

-Πλ. Ομονοίας.

-Σταδίου, σε όλο το μήκος της και στις καθέτους της έως την πρώτη παράλληλο.

-Πλ. Συντάγματος.

-Φιλελλήνων, σε όλο το μήκος της και στις καθέτους της έως την πρώτη παράλληλο.

-Λ. Αμαλίας, σε όλο το μήκος της, και στα δύο ρεύματα, καθώς και στις καθέτους της έως την πρώτη παράλληλο.

-Λ. Συγγρού, στο τμήμα της μεταξύ της οδού Αθ. Διάκου και της Λ. Αμαλίας, και στα δύο ρεύματα, καθώς και στις καθέτους της έως την πρώτη παράλληλο.

-Λ. Βασ. Κωνσταντίνου, στο τμήμα της μεταξύ της Β. Αλεξάνδρου και της Λ. Βασ. Όλγας στο ρεύμα προς Καλλιθέα, καθώς και στις καθέτους της έως την πρώτη παράλληλο.

-Λ. Βασ. Όλγας, σε όλο το μήκος της.

-Λ. Βασ. Σοφίας, στο τμήμα της μεταξύ των Λεωφόρων Βασ. Κωνσταντίνου και Αμαλίας, και στα δύο ρεύματα, καθώς και στις καθέτους της έως την πρώτη παράλληλο.

-Λ. Βασ. Σοφίας, στο τμήμα της μεταξύ Ζαχάρωφ και Βασ. Αλεξάνδρου στο ρεύμα προς Καλλιθέα, καθώς και στις καθέτους της έως την πρώτη παράλληλο.

-Ακαδημίας, στο τμήμα της μεταξύ Κανάρη και Λ. Βασ. Σοφίας.

-Ελ. Βενιζέλου (Πανεπιστημίου), σε όλο το μήκος της και στις καθέτους της έως την πρώτη παράλληλο.

-28ης Οκτωβρίου (Πατησίων), στο τμήμα της μεταξύ Κοδριγκτώνος και πλ. Ομονοίας, και στα δύο ρεύματα, καθώς και στις καθέτους της έως την πρώτη παράλληλο.

-Λ. Αλεξάνδρας, σε όλο το μήκος της και στις καθέτους της έως την πρώτη παράλληλο, στο ρεύμα προς Λ. Κηφισίας.

-Ιουλιανού, σε όλο το μήκος της και στις καθέτους της έως την πρώτη παράλληλο.

-Λιοσίων, στο τμήμα της μεταξύ Παρρασίου και πλ. Βάθη και στις καθέτους της έως την πρώτη παράλληλο.

-Μάρνη, σε όλο το μήκος της και στις καθέτους της έως την πρώτη παράλληλο.

-Καρόλου, σε όλο το μήκος της και στις καθέτους της έως την πρώτη παράλληλο.

-Πλ. Καραϊσκάκη.

-Αχιλλέως, σε όλο το μήκος της και στις καθέτους της έως την πρώτη παράλληλο.

-Θερμοπυλών, σε όλο το μήκος της και στις καθέτους της έως την πρώτη παράλληλο.

-Ανώνυμη οδός δίπλα στο πάρκο Ελευθερίας, σε όλο το μήκος της.

-Κόκκαλη, σε όλο το μήκος της.

-Μονής Πετράκη, στο τμήμα της μεταξύ Υψηλάντου και Λ. Βασ. Σοφίας.

-Χατζηκώστα, σε όλο το μήκος της.

-Ζαχάρωφ, σε όλο το μήκος της.

-Τσόχα, στο τμήμα της μεταξύ Π. Κυριακού και Λ. Βασ. Σοφίας.

Επιπλέον, δεν θα επιτρέπεται η κάθετη διέλευση των οχημάτων κατά μήκος της διαδρομής που θα ακολουθήσουν οι ποδηλάτες και για όσο χρόνο διαρκέσει η εκδήλωση.

Εξαιρούνται οι ελεγχόμενοι κόμβοι σε Λ. Αλεξάνδρας-Παπαρρηγοπούλου, Λ. Αλεξάνδρας-Ιπποκράτους, 28ης Οκτωβρίου (Πατησίων)-Χαλκοκονδύλη, Σταδίου-Αμερικής, Ελ. Βενιζέλου (Πανεπιστημίου)-Αμερικής και Λ. Βασ. Κωνσταντίνου-Παυσανίου.