Διευκρινήσεις για τη λειτουργία των καταστημάτων με την μέθοδο του click away από αυτή την Κυριακή έδωσε ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων Άδωνις Γεωργιάδης, καθώς από την Δευτέρα 14 Δεκεμβρίου ανοίγουν μόνο κομμωτήρια, κουρεία και βιβλιοπωλεία, ενώ κλειστά παραμένουν τα εμπορικά κέντρα, τα οποία δεν θα λειτουργήσουν ούτε θα μπορούν να κάνουν, όπως όλα δείχνουν και click away.

Ads

«Δεν επιτρέπεται η λειτουργία των καταστημάτων σε κλειστά εμπορικά κέντρα και σε όσα λειτουργούν με συμφωνίες – συνεργασίας, όλων των καταστημάτων λιανικού εμπορίου, τύπου “κατάστημα εντός καταστήματος”». Όπως εξήγησε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος «καταστάσεις συνωστισμού – όπως αυτές που είδαμε στη Βρετανία και τη Γαλλία – χτυπούν ένα καμπανάκι κινδύνου σε όλους μας. Είναι αναγκαίο να αποφευχθούν τέτοιες εικόνες στη χώρα μας».

Όπως διευκρίνισε ο Α. Γεωργιάδης καταστήματα που δεν θα έχουν είσοδο σε δρόμο (όπως π.χ. καταστήματα σε εμπορικά κέντρα, mall κλπ.) δεν θα μπορούν να ενταχθούν στην μέθοδο του click away.

Ερώτημα παραμένει τι θα γίνει με εμπορικά κέντρα «ανοικτού τύπου», αν θα μπορέσουν να λειτουργήσουν δηλαδή από την ερχόμενη Κυριακή.

Ads