Το κλείσιμο της «ψαλίδας» ανάμεσα στο ΣΥΡΙΖΑ και τη Νέα Δημοκρατία καταδεικνύει δημοσκόπηση της Κάπα Research για λογαριασμό της εφημερίδας «Έθνος της Κυριακής».

Ads

Συγκεκριμένα, στην πρόθεση ψήφου η ΝΔ βρίσκεται πρώτη με 23,3%, ενώ ακολουθεί ο ΣΥΡΙΖΑ με 17,8%. Τρίτο κόμμα είναι η Χρυσή Αυγή με 8,7% και στην τέταρτη θέση βρίσκεται το Κίνημα Αλλαγής με 6,9%. Με 5,7% βρίσκεται στην πέμπτη θέση το ΚΚΕ. Εκτός Βουλής μένουν ΑΝ.ΕΛ., Ένωση Κεντρώων και Λαϊκή Ενότητα, αφού τα ποσοστά τους δεν ξεπερνούν το 3%.

Στο ερώτημα για πρόωρες εκλογές το 50% απαντά αρνητικά και το 48% θετικά.

Σε ό,τι αφορά το Μακεδονικό και τη συμφωνία των Πρεσπών, το 58% των ερωτηθέντων δηλώνει αρνητικό στην υπογραφή της, ενώ το 30% των ερωτηθέντων είναι θετικό.

Ads

Πάντως, το 58% πιστεύει ότι η συμφωνία θα συγκεντρώσει τουλάχιστον 151 ψήφους στη Βουλή (το 31% εκτιμά ότι θα καταψηφιστεί), αν και το 56% πιστεύει ότι δεν θα πρέπει να επικυρωθεί από το ελληνικό κοινοβούλιο. Το 37% εκφράζει διαφορετική άποψη.  

Στο ερώτημα «Τι πιστεύετε ότι θα κάνει η ΝΔ αν γίνει κυβέρνηση» το 56% δήλωσε ότι η ΝΔ θα διατηρήσει τη σημερινή συμφωνία, ενώ το 23% ότι θα επαναδιαπραγματευτεί τη συμφωνία. Μόλις το 11% πιστεύει ότι θα καταργήσει τη συμφωνία.

Στο πεδίο της οικονομίας, το 46% κρίνει αρνητικά τη συμφωνία του Eurogroup, ενώ το 32% την αξιολογεί θετικά.

Πιο συγκεκριμένα, το 36% κρίνει αρνητικά τη συμφωνία για την έξοδο της χώρας από τα μνημόνια και το 47% την αξιολογεί αρνητικά για τη ρύθμιση του χρέους.

Επιπλέον, το 43% εκτιμά ότι θα χειροτερέψει η πορεία της ελληνικής οικονομίας, ενώ το 30% εκτιμά ότι θα παραμείνει στάσιμη και το 25% ότι θα βελτιωθεί.

Το 30% θεωρεί ότι η σημερινή κυβέρνηση έβγαλε τη χώρα από τα μνημόνια και χειρίστηκε σωστά τη ρύθμιση του χρέους, έναντι 16% για τις προηγούμενες κυβερνήσεις.

image