Καθολικό lockdown διάρκειας μιας εβδομάδας, από αύριο (18/12) στις 6:00 σε τρεις δήμους της Δυτικής Αττικής και συγκεκριμένα στους Δήμους Ασπροπύργου, Ελευσίνας και Μάνδρας – Βιλίων, ανακοίνωσε ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας Νίκος Χαρδαλιάς. 

Ads

Όπως τόνισε, η απαγόρευση κυκλοφορίας για αυτές τις περιοχές θα ισχύει από τις 6 το απόγευμα έως τις 5 το πρωί, ενώ αναστέλλεται η λειτουργία του λιανεμπορίου (απαγόρευση και του click away), των κομμωτηρίων, των κέντρων αισθητικής και των βιβλιοπωλείων. Αναστέλλονται επίσης οι θρησκευτικές τελετές, εκτός των κηδειών, και θα ξεκινήσουν μαζικοί έλεγχοι του πληθυσμού των εν λόγω περιοχών με rapid test. Αξίζει να σημειωθεί πως στις επιχειρήσεις θα συμμετέχουν, όπως ανακοίνωσε, και οι Ένοπλες Δυνάμεις. 

«Είναι ο μόνος τρόπος για να αποφύγουμε περαιτέρω διασπορά του κορονοϊού. Για να μην προχωρήσουμε σε ακόμα πιο αυστηρά μέτρα», κατέληξε ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας.

Αναλυτικά τα μέτρα που ανακοίνωσε ο Νίκος Χαρδαλιάς για Ασπρόπυργο, Ελευσίνα και Μάνδρα:

Ads
  • Απαγόρευση κυκλοφορίας από τις 18:00 έως τις 05:00
  • Αναστολή λειτουργίας λιανεμπορίου ακόμα και με τη μέθοδο του click away, των κομμωτηρίων των καταστημάτων περιποίησης νυχιών και βιβλιοπωλείων.
  • Αναστολή πάσης φύσεως εκκλησιαστικών τελετών κάθε δόγματος εξαιρουμένων των εξόδιων ακολουθιών με παρουσία μόνο στενών συγγενών που δεν θα ξεπερνούν τα δέκα άτομα καθώς και αναστολή ελεύθερης πρόσβασης για ατομική προσευχή.
  • Αναστέλλεται η λειτουργία στις λαϊκές αγορές. 
  • Αποφασίζεται η μαζική εφαρμογή ελέγχου στον πληθυσμό των εν λόγω περιοχών με Rapid test.
  • Αποφασίζεται η εντατικοποίηση ελέγχων στους εργαζόμενους των επιχειρήσεων της περιοχής από κλιμάκια του ΕΟΠΥΥ της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας και των Ενόπλων Δυνάμεων

Οι δηλώσεις του Νίκου Χαρδαλιά: