Με 9,5 μονάδες προηγείται η ΝΔ του ΣΥΡΙΖΑ στην πρόθεση ψήφου σύμφωνα με νέα δημοσκόπηση της Pulse για λογαριασμό του ΣΚΑΪ, ποσοστό που παρουσιάζεται σημαντικά μειωμένο σε σχέση με την προηγούμενη μέτρηση της ίδιας εταιρίας, τον Ιούνιο, όταν εμφάνιζε την ψαλίδα μεταξύ των δυο κομμάτων στο 11,5%.

Ads

Πιο συγκεκριμένα, η ΝΔ συγκεντρώνει στην πρόθεση ψήφου 31,5% έναντι 22% του ΣΥΡΙΖΑ, ενώ ακολουθούν η Χρυσή Αυγή με 7%, το ΚΙΝΑΛ  και το ΚΚΕ με 5,5%. Πιο χαμηλά και κάτω από το όριο εισόδου στη Βουλή ακολουθούν η ´ Ενωση Κεντρώων όσο και η Ελληνική Λύση με 2%, ενώ Ποτάμι και ΑΝΕΛ συγκεντρώνουν από 1,5% και από 1% ΛΑΕ και ΑΝΤΑΡΣΥΑ.

Στο ερώτημα ποιος είναι καταλληλότερος για πρωθυπουργός, ο Κυριάκος Μητσοτάκης συγκεντρώνει 34% (έναντι 33% την προηγούμενη δημοσκόπηση) και ο Αλέξης Τσίπρας 24% (έναντι 23% τον Ιούνιο), ενώ «κανένας» απάντησε το 34% των ερωτηθέντων.

Στην παράσταση νίκης, η Ν.Δ. συγκεντρώνει 57% (έναντι 58% τον Ιούνιο) και ο ΣΥΡΙΖΑ 24% (έναντι 23% τον Ιούνιο).

Ads

Σε ό,τι αφορά την αξιολόγηση της συμφωνίας των Πρεσπών για την ονομασία της ΠΓΔΜ, το 60% εμφανίζεται να έχει αρνητική γνώμη, με το 44% να την κρίνει σίγουρα αρνητικά και το 16% μάλλον αρνητικά. «Σίγουρα θετικά» απάντησε το 13% των ερωτηθέντων και «μάλλον θετικά» το 15%.

Στην ερώτηση αν η έξοδος από το μνημόνιο θα αλλάξει την οικονομική κατάσταση των Ελλήνων, το 61% απάντησε αρνητικά, με το 37% να δηλώνει σίγουρα «όχι» και το 24% μάλλον «όχι». Το 17% απάντησε μάλλον «ναι» και το 10% σίγουρα «ναι».