Σε ισχύ τίθεται ο περιορισμός κίνησης πολιτών στη Νέα Παραλία Θεσσαλονίκης μετά το ζήτημα που δημιουργήθηκε με τις βόλτες εκατοντάδων πολιτών στο σημείο.

Ads

Αποφασίστηκε περιορισμός της κίνησης των πολιτών στη νέα παραλία, από Δευτέρα έως Παρασκευή, από τις 2 το μεσημέρι έως τις 8 το πρωί της επομένης και για όλο το Σαββατοκύριακο. Ο περιορισμός τέθηκε σήμερα σε  ισχύ και θα έχει διάρκεια 14 μέρες.

Από σήμερα στήνονται κιγκλιδώματα από το άγαλμα του Βότση έως και το Μέγαρο Μουσικής αλλά και σε όλα τα κάθετα στενά που οδηγούν προς τη Νέα Παραλία, εμποδίζοντας την κίνηση των πολιτών.

Η απόφαση ελήφθη με εντολή του Υφυπουργού Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων Νίκου Χαρδαλιά και απόφαση του Γενικού Γραμματέα Πολιτικής Προστασίας Βασίλειου Παπαγεωργίου και κατόπιν σχετικής επικοινωνίας με τον Δήμαρχο Θεσσαλονίκης Κωνσταντίνο Ζέρβα και τον Περιφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονίας Απόστολο Τζιτζικώστα.

Ads

Η έναρξη ισχύος της απόφασης είναι από σήμερα, Δευτέρα, στις 14:00 και ισχύει για 14 ημέρες. Ο κ. Χαρδαλιάς δήλωσε: «Παρά τις αλλεπάλληλες συστάσεις για περιορισμένες και μόνο για ζωτικής ανάγκης μετακινήσεις, δυστυχώς η έκκλησή μας δεν έγινε αντιληπτή. Η μη τήρηση των μέτρων και των κανόνων περιορισμένης μετακίνησης φέρνει νέα, δυστυχώς πιο αυστηρά μέτρα».

Τις επόμενες ώρες, αστυνομικοί της ΕΛΑΣ και δημοτικοί αστυνομικοί αναμένεται να προχωρούν σε συστάσεις στους πολίτες που ακόμη και εάν έχουν σχετική βεβαίωση ή έχουν αποστείλει sms στο 13033 δεν θα μπορούν να κινούνται στο παραλιακό μέτωπο και να τους ενημερώνουν για τις ώρες που θα είναι ανοιχτή η παραλία, ενώ από την Τετάρτη θα «πέφτουν» και τα πρόστιμα των 150 ευρώ.

Αντιδράσεις για το «λουκέτο»: «Απολύτως λανθασμένο μέτρο»

Απολύτως λανθασμένο μέτρο χαρακτηρίζει την απόφαση Χαρδαλιά – Ζέρβα για πλήρη αποκλεισμό της Νέας Παραλίας ιδιαίτερα το Σαββατοκύριακο, ο πρώην αντιδήμαρχος Τεχνικών Έργων και νυν δημοτικός σύμβουλος Ανδρέας Κουράκης. Τονίζει, παράλληλα, ότι ένα τέτοιο μείζονος σημασία θέμα έπρεπε να συζητηθεί στο Δημοτικό Συμβούλιο, σε μια έκτακτη συνεδρίαση.

Ο κ. Κουράκης αντιπροτείνει να επιτρέπεται η ελεύθερη πρόσβαση με τις προϋποθέσεις που έχουν θεσπιστεί, τις πρωινές ώρες μέχρι τις 9:30 πμ και το βράδυ μετά τις 7:30 μμ που δύει ο ήλιος
«Είναι αρκετός χρόνος για αθλητές, περιπατητές, κατοικίδια, ποδηλάτες και όσους επιτρέπεται να κυκλοφορούν με ασφάλεια και τις προφυλάξεις που έχουν επιβληθεί. Στο ενδιάμεσο διάστημα, δηλαδή από τις 9:30 πμ μέχρι τις 7:30 μμ να υπάρχει πλήρης απαγόρευση, μέτρο που μπορεί να εφαρμοστεί εύκολα με την συνδρομή και της δημοτικής αστυνομίας. Η γεωγραφία της περιοχής, η γραμμική της ανάπτυξη και οι προσβάσεις προς αυτήν επιτρέπουν την υλοποίηση ενός τέτοιου μέτρου με σχετική ευκολία» δήλωσε μεταξύ άλλων ο Ανδρέας Κουράκης. Εκτός από τον πρώην αντιδήμαρχο αρκετοί ήταν αυτοί που καυτηρίασαν αρνητικά την απόφαση της κυβέρνησης να προβεί σε νέα περιοριστικά μέτρα στην Νέα Παραλία.