«Κλείδωσε» η ημερομηνία της συνάντησης του Αλέξη Τσίπρα με τον Βλαντίμιρ Πούτιν στη Μόσχα. Με την επίσημη πρόσκληση που έλαβε ο Έλληνας πρωθυπουργός δρομολογείται η εξομάλυνση των σχέσεων των δύο χωρών, οι οποίες είχαν πληγεί από τις αποκαλύψεις για υπόγεια παιχνίδια Ρώσων στη Βόρεια Ελλάδα για το Μακεδονικό και τις εκατέρωθεν απελάσεις διπλωματών, που ακολούθησαν.

Ads

Σύμφωνα με πληροφορίες της Νέας Σελίδας, η συνάντηση ορίστηκε για τις 12 Δεκεμβρίου και θα σηματοδοτήσει την πρόθεση για στενότερη συνεργασία των δύο κρατών. Το τελευταίο διάστημα, και παρά το ψυχρό κλίμα που είχε δημιουργηθεί από την κρίση στις ελληνορωσικές σχέσεις, οι διπλωματικές αποστολές εργάστηκαν ώστε να πραγματοποιηθεί το ταξίδι και να διαμορφωθεί η ατζέντα των συζητήσεων, η οποία θα οριοθετεί και το μέλλον της ελληνορωσικής συνεργασίας.

Όπως αναφέρει το δημοσίευμα, στο επίκεντρο της συνάντησης θα βρεθούν: Οι σχέσεις των δύο χωρών και το περιθώριο συνεργασίας σε μια σειρά τομέων, όπως το εμπόριο, η ναυτιλία, ο τουρισμός και η ενέργεια, οι περιφερειακές εξελίξεις αλλά και εθνικά ζητήματα, όπως οι ελληνοτουρκικές σχέσεις και το Κυπριακό. Ιδιαίτερο βάρος θα δοθεί και στις εξελίξεις στη Μέση Ανατολή, αλλά και στην εξάλειψη των εντάσεων στα Βαλκάνια.

Πριν από τη συνάντηση θα πραγματοποιηθεί συνεδρίαση της Μεικτής Διυπουργικής Επιτροπής, τα αποτελέσματα της οποίας θα έχουν στη διάθεσή τους, κατά τη συνάντησή τους, ο Έλληνας πρωθυπουργός και ο Ρώσος Πρόεδρος.

Ads