Από τα υπάρχοντα πολιτικά πρόσωπα εκείνο που μπορεί να ανασυνθέσει –και έχει παρακαταθήκη να το κάνει- την ευρεία Κεντροδεξιά χωρίς αποκλεισμούς είναι η Ντόρα Μπακογιάννη, δήλωσε σήμερα ο ανεξάρτητος βουλευτής Κιλκίς, Κώστας Κιλτίδης.

Ads

Ο κ. Κιλτίδης πρόσθεσε ότι κανένας κομματικός μηχανισμός δεν μπορεί πια να συγκινήσει, αν και αυτό είναι αναγκαίο για να λειτουργήσει η κοινοβουλευτική δημοκρατία. Χαρακτήρισε τα κόμματα αποστεωμένους οργανισμούς, ενώ αναφερόμενος στο κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης το χαρακτήρισε «μικρή Νέα Δημοκρατία του Αντώνη Σαμαρά».

Ερωτηθείς εάν ο τέως πρωθυπουργός Κώστας Καραμανλής μπορεί να παίξει ρόλο στην ανασύνθεση της Κεντροδεξιάς, απάντησε ότι κάτι τέτοιο αποτελεί εικασία από τη στιγμή που ο ίδιος ο κ. Καραμανλής αποχώρησε.

Αναφορικά με τη δήλωση του Γιάννη Μανώλη, πριν από λίγες ημέρες, ο οποίος είπε ότι όσοι απομακρύνθηκαν από τη ΝΔ εξαιτίας του Βατοπεδίου πρέπει να επιστρέψουν, αν δεν προκάλεσαν με την συμπεριφορά τους, ο κ. Κιλτίδης τόνισε ότι ουδέποτε ενεπλάκη στην υπόθεση, ουδέποτε είχε σχέση και πανηγυρικά δικαιώθηκε.

Ads

«Τέτοια χατήρια πολιτικής ηθικής δεν κάνω» είπε συμπλήρωσε ότι εκείνος έφυγε, δεν διεγράφη από τη ΝΔ. Ο κ. Μανώλης δεν είναι ο καταλληλότερος για να κάνει τέτοιες δηλώσεις, σημείωσε ο πρώην βουλευτής της ΝΔ.