Τη θέση που θα τηρήσει το ΚΚΕ στη Βουλή στην ψηφοφορία για Πρόεδρο της Δημοκρατίας ανακοίνωσε το κόμμα, σχολιάζοντας την επιλογή που έκανε ο ΣΥΡΙΖΑ.

Ads

Το ΚΚΕ τονίζει για τον ΣΥΡΙΖΑ: «Ανακοινώνει για Πρόεδρο της Δημοκρατίας τον Προκόπη Παυλόπουλο επί χρόνια στέλεχος και υπουργό της ΝΔ.
 
» Είναι γνωστή η στάση αρχών του ΚΚΕ για το θεσμό του Προέδρου της Δημοκρατίας, ανεξαρτήτως προσώπου και αυτήν θα τηρήσει ψηφίζοντας ‘παρών’ στην αυριανή ψηφοφορία στη Βουλή». 

Στο μεταξύ ο γγ της ΚΕ του ΚΚΕ είχε τηλεφωνική επικοινωνία με τον υποψήφιο για την Προεδρία της Δημοκρατίας Προκόπη Παυλόπουλος και τον ενημερώσε για τη στάση του κόμματος.
 
«Ο Δημήτρης Κουτσούμπας του ευχήθηκε καλή επιτυχία και καλή δύναμη στα καθήκοντά του και του επανέλαβε τη στάση αρχών του ΚΚΕ σχετικά με το θεσμό του Προέδρου της Δημοκρατίας, καθώς και ότι το ΚΚΕ ψηφίζει “παρών” στην προεδρική εκλογή, ανεξαρτήτως του προσώπου που προτείνεται» αναφέρει η ανακοίνωση του ΚΚΕ.
 
Επίσης, σύμφωνα με το ΚΚΕ, τηλεφωνική επικοινωνία με τον κ. Κουτσούμπα είχε και ο επικεφαλής του Ποταμιού Σταύρος Θεοδωράκης προκειμένου να τον ενημερώσει ότι το Ποτάμι θα προτείνει τον Νίκο Αλιβιζάτο για Πρόεδρο της Δημοκρατίας. Ο Δημήτρης Κουτσούμπας επανέλαβε στον κ. Θεοδωράκη τη στάση αρχών του ΚΚΕ σχετικά με την προεδρική εκλογή.