Έκκληση προς τους πολίτες να «ακυρώσουν το δίλημμα του δημοψηφίσματος της επόμενης Κυριακής» απευθύνει το ΚΚΕ, μέσω διακήρυξης την Κυριακή, επαναλαμβάνοντας την πάγια θέση του για «ρήξη, αποδέσμευση από την ΕΕ, μονομερή διαγραφή του χρέους, κοινωνικοποίηση των μονοπωλίων, εργατική-λαϊκή εξουσία».

Ads

«Το ‘Όχι’ στο δημοψήφισμα θα μεταφραστεί από την ελληνική κυβέρνηση ως έγκριση της δικής της αντιλαϊκής πρότασης των 47+8 σελίδων. Το ‘Ναι’ θα μεταφραστεί ως συγκατάθεση στα βάρβαρα μέτρα της τρόικας και ‘παραμονή στην ΕΕ με κάθε θυσία’, όπως λένε η ΝΔ, το ΠΑΣΟΚ, το Ποτάμι. Και οι δύο απαντήσεις οδηγούν στο ‘Ναι’ στην ΕΕ και την καπιταλιστική βαρβαρότητα», επισημαίνει -μεταξύ άλλων – η Διακήρυξη του ΚΚΕ.

Και συνεχίζει ο Περισσός: «Το ΚΚΕ καλεί τον λαό να μην επιλέξει ανάμεσα στη Σκύλλα και τη Χάρυβδη. Να σηκώσει το ανάστημά του και να εκφράσει, με όλα τα μέσα και τους τρόπους, στο δημοψήφισμα την αντίθεσή του στην ΕΕ και τα μνημόνια διαρκείας της. Να ‘ακυρώσει’ αυτό το δίλημμα, ψηφίζοντας στην κάλπη την πρόταση του ΚΚΕ».

Την Παρασκευή συγκέντρωση του ΚΚΕ στο Σύνταγμα

Ads

Εν τω μεταξύ, στη συγκέντρωση του Κομμουνιστικού Κόμματος Ελλάδας, η οποία είναι προγραμματισμένη για την Παρασκευή, 3 Ιουλίου, θα μιλήσει ο γενικός γραμματείας της Κεντρικής Επιτροπής, Δημήτρης Κουτσούμπας.

Η συγκέντρωση, η οποία θα πραγματοποιηθεί στις 20:00 στην πλατεία Συντάγματος, θα αφορά την απόρριψη τόσο της πρότασης των δανειστών όσο και της πρότασης της ελληνικής κυβέρνησης