Το ΚΚΕ δε θα στηρίξει την κυβέρνηση ακόμη και σε ενδεχόμενο ρήξης και εξόδου από το ευρώ διαμήνυσε ο γ.γ. του κόμματος Δημήτρης Κουτσούμπας, ο οποίος εκτίμησε ότι η κυβέρνηση θα έρθει τελικά σε συμφωνία με την Ευρώπη και εκφράζοντας την ανησυχία του για το ενδεχόμενο «ατυχήματος».

Ads

Μιλώντας στο Mega ο Δημήτρης Κουτσούμπας άσκησε κριτική στην κυβέρνηση για αθέτηση προεκλογικών υποσχέσεων όπως το κούρεμα του χρέους, κι ξεκαθάρισε ότι δε θα στηρίξει την κυβέρνηση ακόμα κι αν επιλέξει το δρόμο της εξόδου «καθώς θα πάρει μέτρα που θα επιβαρύνουν τις λαϊκές τάξεις».

Στο μεταξύ σε ανακοίνωση του το ΚΚΕ καταγγέλλει τη νέα Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου της κυβέρνησης «που βάζει ακόμη πιο βαθιά το χέρι στα διαθέσιμα των δημόσιων οργανισμών για να ικανοποιήσει τις απαιτήσεις των δανειστών».

Ο Περισσός υπενθυμίζει ότι αυτή είναι η δεύτερη Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου της κυβέρνησης σε ένα μήνα και κατηγορεί τους κυβερνώντες ότι συνεχίζουν «τις απαράδεκτες και αυταρχικές διαδικασίες που προηγούμενα κατήγγειλαν».

Ads